Rushnan bij een klas kinderen in Afghanistan

Internationale vrouwendag 2024

UNICEF heeft een geschiedenis van krachtige betrokken collega's die zich onvermoeibaar inzetten voor kinderen wereldwijd. Vaak in moeilijke omstandigheden, maar met volle overtuiging. Wat drijft hen? Lees de persoonlijke verhalen van onze internationale collega's.

Internationale vrouwendag 2023

In 2023 interviewden wij een aantal krachtige UNICEF-collega's. Lees de interviews van onze collega's terug;

Sacha Westerbeek - Oeganda

Yulia Yurova - Oekraïne

Fabienne Bertrand - Congo

Maria Magdalena Vaca - Ivoorkust

Zeinab Abdi Ahmed - Kenia

Bekijk ook deze video die we in 2023 maakten van de bovenstaande vrouwen en het werk dat zij doen. 

Audrey Hepburn: bron van inspiratie 

De bekende actrice Audrey Hepburn was ook een UNICEF-vrouw. Zij was namelijk bijzonder geëngageerd als goodwill ambassadeur van UNICEF. De superster maakte volop gebruik van haar bekendheid om UNICEF op de kaart te zetten. Haar kracht was haar stem die ze gaf aan de kinderen die dat hard nodig hadden. 

Ze werkte onvermoeibaar voor UNICEF. Na haar eerste bezoek aan programma’s in Ethiopië gaf ze wel 15 interviews per dag. Ze bezocht UNICEF-projecten in meerdere landen, lanceerde UNICEF-rapporten, deed mee aan benefietconcerten en sprak zelfs het Amerikaanse congres toe.  

Audrey is een bron van inspiratie voor veel velen. De krachtige collega's die wereldwijd aan het werk zijn voor UNICEF en van alles mogelijk maken: dat zijn de inspiratiebronnen voor de meisjes die zíj helpen. Voor nu én morgen, met hulp die blijvende impact heeft.