UNICEF heeft een geschiedenis van krachtige betrokken vrouwen die zich onvermoeibaar inzetten voor kinderen wereldwijd. Vaak in moeilijke omstandigheden, maar met volle overtuiging. Wat drijft hen? UNICEF-vrouwen uit verschillende landen vertellen het in inspirerende persoonlijke interviews die een bijzonder inkijkje geven in hun leven.
Lessen die ze zelf hebben geleerd, adviezen die ze kinderen meegeven, inspirerende spreuken en mensen die hun voorbeeld zijn geweest. Maak kennis met deze UNICEF-vrouwen. De (veer)kracht van UNICEF-vrouwen zorgt er mede voor dat we kinderen wereldwijd een betere toekomst kunnen geven. Ontdek de drijfveren van onze sterke UNICEF-vrouwen, en laat je inspireren.
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze verhalen van sterke UNICEF-vrouwen? Vul dan dit formulier in.
De uit Nederland afkomstige Sacha Westerbeek werkt als hoofd communicatie in Oeganda. De tip die ze geeft aan meisjes om de krachtige vrouwen van morgen te worden: laat niemand je vertellen dat je iets niet kunt. UNICEF-vrouwen zijn volgens haar sterk, veerkrachtig en empathisch. Sacha vertelt wat haar drijft en motiveert.
De uit Oekraïne afkomstige Yulia Yurova werkt als communicatiespecialist voor UNICEF in Zwitserland. Tijdens de oorlog in haar thuisland deed ze verslag vanuit een schuilkelder in Kiev. UNICEF-vrouwen zijn volgens haar professioneel, zeer betrokken en hebben passie voor hun werk. Yulia vertelt wat haar drijft en motiveert.
De uit Haïti afkomstige Fabienne Bertrand is opgeleid als civiel ingenieur en werkt als specialist water, sanitaire voorzieningen en hygiëne voor UNICEF in het Afrikaanse Congo. Haar lijfspreuk op moeilijke momenten komt uit het Haïtiaans Creools: 'we zijn riet; we breken niet, we buigen'. Fabienne vertelt wat haar drijft en motiveert.
De uit Spanje afkomstige Maria Magdalena Vaca de Santiago werkt als technisch adviseur onderwijsinfrastructuur in Ivoorkust. Haar devies: omarm veranderingen die je naar plekken kunnen brengen die je nooit had overwogen uit angst of onwetendheid. Maria Magdalena vertelt wat haar drijft en motiveert.
De uit Kenia afkomstige Zeinab Abdi Ahmed werkt als specialist kinderbescherming in haar eigen land. Haar advies aan meisjes om de krachtige vrouwen van morgen te worden: omarm diversiteit, ga op zoek naar kennis, maakt contact met mentoren en geef nooit op. Zeinab vertelt wat haar drijft en motiveert.
UNICEF-vrouwen zijn hardwerkende en krachtige vrouwen die zich onvermoeibaar inzetten voor kinderen wereldwijd. Met hun kennis en ervaring helpen zij de meisjes van vandaag om de sterke vrouwen van morgen te worden.
Deze vrouwen staan op bouwplaatsen om waterfaciliteiten aan te leggen, zodat kinderen hun handen kunnen wassen. Ze lopen uren om kinderen in afgelegen gebieden te bereiken, staan ter plekke de pers te woord over de UNICEF-programma’s en leveren levensreddende hulpmiddelen.
UNICEF heeft vrouwen zoals deze nodig om kinderen wereldwijd een betere toekomst te geven.
De bekende actrice Audrey Hepburn was ook een UNICEF-vrouw. Zij was namelijk bijzonder geëngageerd als goodwill ambassadeur van UNICEF. De superster maakte volop gebruik van haar bekendheid om UNICEF op de kaart te zetten. Haar kracht was haar stem die ze gaf aan de kinderen die dat hard nodig hadden.
Ze werkte onvermoeibaar voor UNICEF. Na haar eerste bezoek aan programma’s in Ethiopië gaf ze wel 15 interviews per dag. Ze bezocht UNICEF-projecten in meerdere landen, lanceerde UNICEF-rapporten, deed mee aan benefietconcerten en sprak zelfs het Amerikaanse congres toe.
Audrey is een bron van inspiratie voor veel vrouwen en meisjes. De krachtige vrouwen van 2023 die nu aan het werk zijn in het veld voor UNICEF en van alles mogelijk maken: dat zijn de iconen voor de meisjes die zíj helpen. Iconen in het dagelijks leven. Voor nu én morgen, met hulp die blijvende impact heeft.
UNICEF zet zich wereldwijd in voor gelijke kansen en rechten voor ieder kind en daarmee ook het versterken van de positie van toekomstige generaties meisjes en jonge vrouwen. Dit doen wij onder andere met programma's voor gelijkwaardig onderwijs (en hiermee economische zelfstandigheid) daar waar dit niet vanzelfsprekend is.
Op en rond Internationale Vrouwendag 2023 staan wij stil bij: de impact van toegang tot onderwijs op jonge meisjes en vrouwen, de impact van systeemversterking op jonge meisjes en vrouwen, participatie van jong-volwassenen, een duurzame toekomst en bijdragen aan SDG 4 en SDG 5 in aanloop naar 2030.
Draag samen met UNICEF bij aan kwaliteitsonderwijs (SDG 4) en gendergelijkheid (SDG 5). Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor jezelf, jouw foundation, bedrijf of organisatie. Mail onze relatiemanagers Geneviève Wehry of Mariska Burgstede.