blij meisje met rode trui

Doneer voor nu én morgen

Een donatie aan UNICEF is een donatie voor ieder kind. Want ieder kind verdient de kans om groots te worden. Het is bovendien een donatie voor nu én morgen. Want met deze bijdrage zorg je voor noodhulp én hulp voor de lange termijn. En dat maakt jouw donatie nog krachtiger.

  • UNICEF is blij met elke gift en helemaal met mensen die ons voor langere tijd structureel steunen. Want als vaste donateur zeg je toe dat je bijdrage niet incidenteel maar structureel is. Hierdoor kan UNICEF investeren in hulp van een blijvend karakter, vooral daar waar hulp het hardst nodig is. Als vaste donateur van UNICEF draag je bij aan wereldwijde structurele kinderhulp, waardoor we kinderen echt een beter leven kunnen geven. We houden onze leden op de hoogte van de resultaten. 

  • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

  • Van iedere euro ging in 2023 € 0,81 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 19 procent. 

  • Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder

Voor ieder kind 

Ieder kind verdient de kans om groots te worden. Sterker nog, daar heeft ieder kind recht op. Wereldwijd groeien te veel kinderen nu nog op in slechte omstandigheden. Kinderen zijn ondervoed, gaan niet naar school, zijn op de vlucht, in nood of gaan gebukt onder geweld of armoede. Zo kampt Oost-Afrika met extreme droogte, voedselschaarste en conflicten. Het aantal ernstig ondervoede kinderen blijft daar stijgen. Kinderen in Oost-Afrika hebben onze hulp nodig, nu maar ook in de toekomst. Ook de oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor kinderen. Miljoenen gezinnen zijn op de vlucht en raken van elkaar gescheiden. Kinderen zijn getraumatiseerd. Ook deze kinderen moeten worden opgevangen en hun toekomst moet worden veiliggesteld door ervoor te zorgen dat ze naar school kunnen blijven gaan. En dit zijn nog maar twee voorbeelden... 

Voor nu én morgen 

Jouw donatie is een bijdrage voor nu én voor morgen. Want met deze bijdrage zorg je voor noodhulp én structurele hulp. Je zorgt voor levensreddende voeding én het verbeteren van voedingsbeleid. Je zorgt voor directe opvang én dat school gewoon door kan blijven gaan. En dat maakt jouw donatie nóg krachtiger. Jouw donatie maakt een wereld van verschil.  

Doneren kan bij UNICEF eenmalig, maar bijvoorbeeld ook maandelijks. Dankjewel!