Stel dat het jouw kind is...

“Miljoenen kinderen zijn ondervoed, op de vlucht of ziek. Zij hebben uw hulp hard nodig. ”

UNICEF
Help nu en doneer

Nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met oorlog en geweld. Het zijn allemaal kwetsbare kinderen die de ellende achter zich willen laten. Die willen spelen, leren en gezond opgroeien. En dat is voor velen van hen vaak moeilijk, maar niet onmogelijk. Als ze de kans maar krijgen. Help je mee? 

Samen helpen we kinderen wereldwijd aan een goede kindertijd. 

  • Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt doneren via gironummer 121. Het iban-nummer is NL86INGB0000000121.

  • Al 70 jaar maakt UNICEF zich sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes. Mede dankzij UNICEF staat wereldwijd 90 procent van alle kinderen ingeschreven bij een school, in 1960 was dit 48 procent. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. 89 procent van de wereldbevolking heeft nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's op deze site.

  • Heel veel! Je hulp is hard nodig. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, iets kopen in onze webshop of een actie starten of steunen. 

  • We zijn er trots op dat ons kostenpercentage in 2015 is gedaald naar 17,1%. Dat is ruim onder de CBF-norm van 25%. Van iedere euro gaat er € 0,83 direct naar kinderen die onze hulp nodig hebben.