Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wat is uw nalatenschap voor kinderen?

Ook als u er niet meer bent, kunt u wereldwijd kinderen een goed leven nalaten. Met een nalatenschap aan UNICEF zorgt u ervoor dat kinderen veilig worden geboren, een mooie kindertijd hebben en kans krijgen op een positieve toekomst.

Wij geloven in kinderen, wij geloven in de toekomst. Daarom willen wij elk kind de best mogelijke start in het leven geven en steunen in hun kindertijd zodat zij in gezondheid en veiligheid kunnen opgroeien. Alleen samen met u kunnen we daar wereldwijd voor zorgen. Nalaten aan UNICEF betekent hét verschil voor kinderen. 

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

50
procent

minder kindersterfte sinds 1990

90
procent

van alle kinderen ingeschreven bij een school

83
procent

van alle kinderen ingeënt tegen kinderziektes

1,9
miljard

mensen geholpen met sanitaire voorzieningen

U kunt nog zoveel doen als u er niet meer bent...

José Hogenkamp heeft UNICEF opgenomen in haar testament.

‘Als ik niet meer leef, wil ik kinderen helpen gezond op te groeien'

'Ik heb een hele goede jeugd gehad, dat gun ik alle kinderen. Ik vind het een fijn idee dat mijn geld later terechtkomt bij kinderen in moeilijke omstandigheden. Kinderen die nu niet de kansen krijgen die ik vroeger kreeg.’

Jörgen Raymann heeft UNICEF opgenomen in zijn testament.

'Als ik er niet meer ben, ga ik kinderen inenten'

'Als je ziet hoeveel leed er is op de wereld besef je maar weer eens dat voorkomen beter is dan genezen. Toen ik jong was, kreeg ik alle hulp die nodig was en ik gun alle kinderen die het moeilijk hebben hetzelfde. Daarom staat UNICEF in mijn testament.'

Door UNICEF in uw testament op te nemen, draagt u eraan bij dat kinderen naar school kunnen, beschermd worden tegen dodelijke maar eenvoudig te voorkomen ziektes als mazelen en malaria, maar ook tegen oorlog, uitbuiting, geweld en kinderarbeid. 

Met elk bedrag dat u nalaat aan UNICEF zorgt u ervoor dat jongens én meisjes naar school kunnen, dat zij gelijke rechten krijgen en toegang krijgen tot schoon drinkwater en goede medische zorg. Uw nalatenschap voor kinderen geeft hen de kansen waar zij recht op hebben. Wat u ons nalaat, komt volledig ten goede aan ons werk voor kinderen. UNICEF betaalt namelijk geen erfbelasting. 

“Sommigen denken dat een testament alleen iets is voor rijken. Maar een testament is voor iedereen. Het geeft een gerust gevoel als je weet dat je nalatenschap goed is geregeld”

Mr. Reinier Kleijne, notaris te Den Haag

Uw nalatenschap eenvoudig geregeld

Wilt u uw wensen voor later officieel vastleggen, dan moet u hiervoor een testament opstellen. Een testament is een notariële akte waarin u vastlegt wat er na uw overlijden gebeurt met uw geld en goederen. Dit is eenvoudig en snel geregeld bij de notaris. Samen met de notaris bepaalt u wat erin komt en aan wie u het nalaat: familie, partner, een goede vriend, en/of een goed doel. Natuurlijk kunt u uw nalatenschap te allen tijde wijzigen.

Een testament laten opstellen of wijzigen is gemakkelijk

STAP 1: breng uw wensen in kaart

Bedenk wie u tot erfgenaam wilt benoemen. Ook kunt u overwegen of u legaten in uw testament wilt opnemen. Een legaat is een vastgelegd deel van uw erfenis, bijvoorbeeld een schilderij, huis, effectenportefeuille, of een vast bedrag of een bepaald percentage van uw vermogen. Over de verschillende manieren van nalaten leest u meer in onze brochure.

STAP 2: benoem eventueel een executeur

Een executeur regelt de afwikkeling van uw nalatenschap na uw overlijden. Dit kan bijvoorbeeld een goede vriend of een notaris zijn. Is UNICEF uw enige erfgenaam? Dan kunt u ons ook tot executeur benoemen. De benoeming is alleen rechtsgeldig als dit is vastgelegd in uw testament. Benoemt u geen executeur? Dan moeten uw erfgenamen in overleg uw nalatenschap afwikkelen.

STAP 3: zoek een notaris

Om uw testament op te stellen, maakt u een afspraak met een notaris (op www.notaris.nl vindt u een notaris bij u in de buurt). U bespreekt met elkaar uw wensen, de notaris licht de juridische aspecten toe en u kunt met al uw vragen bij de notaris terecht. Vervolgens maakt de notaris een concept-testament die u thuis rustig kunt nalezen. Zijn uw wensen goed omschreven? Dan maakt u een vervolgafspraak om het testament te ondertekenen.

Uw testament eenvoudig online regelen? Kijk dan op de website van NuNotariaat

STAP 4: registratie

De notaris laat het testament registreren in het landelijk Centraal Testamenten Register. Zo kan uw testament na uw overlijden worden gevonden en opgevraagd. Een fijn idee: u kunt uw testament op elk moment laten wijzigen.
Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!