Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Better Business for Children

Kinderrechten zijn een belangrijke voorwaarde voor een duurzame toekomst. Hierin spelen bedrijven een belangrijke rol; het is hun plicht om kinderrechten te respecteren. Team Kinderrechten & Bedrijven helpt hen bij deze maatschappelijke verantwoordelijkheid.

1
Miljoen kinderen

werken in de goudsector

250
Miljoen kinderlevens

worden beïnvloed door de kledingsector

1 op 7
kinderen

in ons land jonger dan 13 jaar heeft last van overgewicht

152
Miljoen kinderen

werken wereldwijd als kinderarbeider

Wereldwijd stimuleert UNICEF bedrijven om hun beleid en praktijk duurzaam kindvriendelijk te maken. Team Kinderrechten & Bedrijven doet dat in ons land onder de vlag van het internationale UNICEF-netwerk: Better Business for Children. Het team werkt samen met bedrijven, overheden en andere partijen zodat zij de rechten van kinderen respecteren en ondersteunen. Zowel in de gemeenschap, de werkomgeving als in de markt.

Om bedrijven hierbij te helpen heeft UNICEF concrete richtlijnen ontwikkeld: de Children's Rights and Business Principles. Samen met Team Kinderrechten & Bedrijven kan een bedrijf onderzoeken wat zijn impact is op kinderen en hun rechten. Maar ook hoe een probleem als kinderarbeid aangepakt wordt en hoe je verbeteringen realiseert.

Drie sectoren

Het team Kinderrechten & Bedrijven is voornamelijk actief in drie sectoren: de kleding- en textielindustrie, de voedingsmiddelenindustrie en de mijnbouwindustrie.  

Gerelateerd aan dit onderwerp