UNICEF Jongerenpanel

Wij zijn het UNICEF jongerenpanel. Wij laten ons horen over dingen die wij belangrijk vinden. En zorgen er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd.  

Wij staan voor onze rechten!

Het UNICEF jongerenpanel bestaat uit vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Wij praten mee, denken mee én beslissen mee met en over het werk van UNICEF! Zo laten we onze stem en die van andere jongeren horen. 

UNICEF gelooft dat iedere jongere de toekomst kan bepalen. Jij dus ook. En dat iedere jongere de kans verdient om het beste van zijn leven te maken. Daar hebben alle kinderen en jongeren recht op! UNICEF is er om die rechten te beschermen. Het jongerenpanel is er zodat jongeren samen de wereld beter kunnen maken. Wil je meer weten over wat we doen, check onze aanmeldpagina of Instagram.

Dit zijn wij!

Wij zijn Anass, Bente, Bilal, Cody, Jacob, Jip, Juliette, Lou-Anne, Omran, Puck, Quinten, Robbe, Shundell, Silke & Thomas.

“Het leukste vind ik de bijeenkomsten met alle jongeren door heel het land en van allerlei verschillende achtergronden. Het is heel gezellig!”

Robbe (14)

Maar wat doen we nou eigenlijk?

We doen best een hoop. Waar zullen we beginnen? We organiseren zelf projecten voor jongeren in Nederland. Maar we zijn ook aanwezig op de evenementen van UNICEF, waar we toffe dingen mogen doen. We vergaderen met Suzanne Laszlo, de directeur van UNICEF en andere UNICEF collega’s. Dit doen we eens per maand op het kantoor van UNICEF in Den Haag. We komen meer te weten over UNICEF door workshops te volgen over het werk dat zij doen. En misschien wel het belangrijkst: wij zorgen ervoor dat er naar de stem van jongeren wordt geluisterd

Ons eigen project

Ben je wel eens oneerlijk behandeld? Heb je het zien gebeuren? Of heb jij het zelf wel eens gedaan?

Iedereen heeft vooroordelen, denk aan vooroordelen op basis van seksuele voorkeur, huidskleur, leeftijd, verstandelijke of lichamelijke handicap of geloof. Soms zorgen vooroordelen voor een ongelijke behandeling: discriminatie. 

Wij vragen jou wat jíj zou doen wanneer je merkt dat iets niet ok is. En laat je nadenken over hoe jij jouw stem kunt gebruiken om een ander te steunen. Bekijk de 'Road to equality', een interactieve video gebaseerd op échte ervaringen.

“Ik ben blij dat ik met het jongerenpanel de kans heb gekregen om met ons project iets te doen voor UNICEF. Dit project 'Lekker in je vel, weet je wel' zou er zonder het panel niet zou zijn!”

Silke, 16

Shout out!

Wil jij je laten horen? Reageer op onze stories, stuur ons een DM of tag ons op Instagram. Vragen? Whatsapp naar 06 331 01 349 (alleen voor jongeren).