Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Jongerenpanel

Wij zijn het UNICEF jongerenpanel. Wij laten ons horen over dingen die wij belangrijk vinden. We gaan aan de slag met ons eigen project, waarmee we een verschil maken voor de jongeren in Nederland. En zorgen er samen met UNICEF voor dat er naar de mening van jongeren wordt geluisterd.  

Wij staan voor onze rechten!

Het UNICEF jongerenpanel bestaat uit vijftien jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Wij praten mee, denken mee én beslissen mee met en over het werk van UNICEF!

Zo laten we onze stem en die van andere jongeren horen. Door middel van een eigen project maken we impact op onze generatie.

Laat jouw stem en die van andere jongeren horen!

Meld je aan voor het UNICEF jongerenpanel

Dit zijn wij!

Wij zijn Anass, Bente, Bilal, Cody, Jacob, Jip, Juliette, Lou-Anne, Omran, Puck, Quinten, Robbe, Shundell, Silke & Thomas.

“Het leukste vind ik de bijeenkomsten met alle jongeren door heel het land en van allerlei verschillende achtergronden. Het is heel gezellig!”

Robbe (14)

Maar wat doen we nou precies?

We doen best een hoop. Waar zullen we beginnen? We organiseren zelf projecten voor jongeren in Nederland. Maar we zijn ook aanwezig op de evenementen van UNICEF, waar we toffe dingen mogen doen. We vergaderen met Suzanne Laszlo, de directeur van UNICEF en andere UNICEF collega’s. Dit doen we eens per maand op het kantoor van UNICEF in Den Haag. We komen meer te weten over UNICEF door workshops te volgen over het werk dat zij doen. En misschien wel het belangrijkst: wij helpen UNICEF om de regering te overtuigen van dingen die anders moeten

Ons eigen project

Zit jij lekker in je vel? Dit jaar hebben we veel over die vraag nagedacht. Het zit zo, UNICEF deed een groot onderzoek naar ‘mentaal welzijn’. Dat onderzoek heet Geluk onder Druk. En wij hebben meegedacht over hoe dat onderzocht moest worden en hoe de resultaten gedeeld moesten worden. Dat werd een video waarin wij de hoofdrol spelen.  

Maar het werd nog beter. We mochten een eigenproject opzetten. Van begin tot eind. Het werd een workshop voor kinderen op de middelbare school: Lekker in je vel, weet je wel. Ons doel :bespreekbaar maken hoe het écht met je gaat. 

“Ik ben blij dat ik met het jongerenpanel de kans heb gekregen om met ons project iets te doen voor UNICEF. Dit project 'Lekker in je vel, weet je wel' zou er zonder het panel niet zou zijn!”

Silke, 16

Shout out!

Wil jij je laten horen? Reageer op onze stories, stuur ons een DM of tag ons op Instagram. Vragen? Whatsapp naar 06 331 01 349 (alleen voor jongeren).

Gerelateerd aan dit onderwerp