Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Word vrijwilliger

Vrijwilligers zijn actief in het hele land en brengen zo landelijke én regionale campagnes naar het grote publiek. Zij organiseren veel leuke en bijzondere evenementen, van ColorWalk tot benefietdiner, van UNICEF Loop tot Pubquiz. Door deze vrijwillige hulp kunnen we zoveel meer betekenen.

Een bijdrage leveren als vrijwilliger kan op verschillende manieren. Organiseer zelf een activiteit, sluit je aan bij een bestaande activiteit of geef een gastles op basisscholen. Doe inspiratie op in het acties en activiteitenoverzicht van 2019 en het resultatenoverzicht met een selectie van vrijwilligersactiviteiten in 2018. 

Hoe word je vrijwilliger?

De kans is groot dat je in je eigen regio aan de slag kunt. UNICEF werkt namelijk samen met vrijwilligersteams. Deze teams bundelen de krachten van vrijwilligers in een regio. Zo voorkomen we dat meerdere mensen hetzelfde doen zonder dat zij dit van elkaar weten.

  Wij zoeken vrijwilligers

  Wil je vrijwilliger worden? Wij zoeken nog vrijwilligers, misschien zit er iets tussen dat je leuk vindt. 

  Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland

  “Met vrijwillige hulp kunnen we zo ontzettend veel meer betekenen! Deze hulp is van onschatbare waarde voor UNICEF.”

  Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland
  2.300
  vrijwilligers

  zijn actief

  16
  studententeams

  dragen bij

  60
  regio's

  in Nederland

  300+
  activiteiten

  per jaar georganiseerd

  Hoeveel tijd kost vrijwilligerswerk?

  Dat bepaal je zelf. Je kunt eenmalig, af en toe, of regelmatig iets doen voor UNICEF. Sommige functies lenen zich prima voor eenmalige inzet (helpen bij evenementen bijvoorbeeld), andere vragen om regelmatiger betrokkenheid (zoals voorlichting geven op scholen).

  Wat krijg je ervoor terug?
  • Gratis trainingen en interessante bijeenkomsten bij UNICEF.
  • Volop mogelijkheden om eigen initiatieven te ontwikkelen.
  • Inspirerende, zinvolle en vooral leuke ervaringen.
  • Waardevolle nieuwe contacten en ervaringen.
  • Goede (persoonlijke) ondersteuning in materialen en tips op het besloten deel voor vrijwilligers (vrijwilligersnet).
  • Een mooie toevoeging op je cv.
  • Je hoort bij een wereldwijd netwerk dat kinderen en hun rechten beschermt.
  Voor jongeren is er onder andere het UNICEF jongerenpanel.

  Het UNICEF jongerenpanel bestaat uit tien jonge mensen die meepraten, meedenken én meebeslissen over de acties van UNICEF in Nederland. Ook als je geen lid bent van het UNICEF jongerenpanel is er enorm veel te doen, doe bijvoorbeeld mee met het debattoernooi.

  Kijk hier voor meer informatie over het UNICEF jongerenpanel.

  Ben ik verzekerd tijdens mijn vrijwilligerswerk?

  Als vrijwilliger zet je je onbezoldigd in voor UNICEF. En hoewel we allemaal ons uiterste best doen om de activiteiten en werkzaamheden zo prettig en plezierig mogelijk te laten verlopen, kan er wel eens iets mis gaan. Vrijwilligers zijn tijdens het werk als vrijwilliger via de eigen gemeente verzekerd voor: Aansprakelijkheid, ongevallen, persoonlijke eigendommen, werkgeversaansprakelijkheid, verkeersdeelnemers en rechtsbijstand.

  Kan ik voor UNICEF in het buitenland werken?

  UNICEF Nederland zendt geen personeel uit naar ontwikkelingslanden. Vacatures daar worden bij voorkeur vervuld door de lokale bevolking. Eventuele uitzending gaat via het UNICEF-hoofdkantoor in New York. Op de website van UNICEF internationaal vind je meer informatie over internationale vacatures.

  Kan ik af en toe iets doen voor UNICEF?

  Je kunt ook af en toe helpen bij een activiteit georganiseerd voor UNICEF. Op de pagina met activiteiten in het land vind je waar onze vrijwilligers nog hulp zoeken.

  Vanuit je luie stoel als vrijwilligers iets doen voor UNICEF kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld een Facebookpost delen of een petitie tekenen.

  En er zijn regelmatig andere activiteiten waarvoor we ondersteuning zoeken. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via ivdhelm@unicef.nl, onder vermelding van: actievrijwilliger.

  Heb je interesse om vrijwilliger te worden?

  Aanmelden als vrijwilliger

  Gerelateerd aan dit onderwerp