Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Blogs & vlogs

 • Die stem van jongeren, willen we die als volwassenen eigenlijk wel horen?

  14 maart 2019 - Esther Polhuijs

  Esther Polhuijs, Kinderrechtenspecialist bij UNICEF Nederland over de proteststem van jongeren

 • In gesprek over kinderrechten op Bonaire

  26 oktober 2018 - Esther Polhuijs

  Kinderrechtenspecialist Esther Polhuijs was deze week op Bonaire om kinderrechtentrainingen te geven en met docenten in gesprek te gaan over de betekenis van kinderrechten.

 • Terug naar het land van herkomst: ook dan gelden kinderrechten

  25 september 2018 - Majorie Kaandorp

  Majorie Kaandorp van UNICEF Nederland, was vorige week bij de VN Mensenrechtenraad in Genève. Daar kaartte ze het punt ‘veilige terugkeer van kinderen’ aan.

 • Rohingya-kinderen en de regen

  10 juli 2018 - Maya Vandenent

  Maya Vandenent, Hoofd Gezondheid van UNICEF Bangladesh, loodst Rohingya-kinderen zo goed mogelijk door het moessonseizoen

 • Het niemandsland waar kinderen op de vlucht het probleem van een ander zijn

  29 juni 2018 - Sarah Crowe

  Een toenemend aantal kinderen op de vlucht in Afrika wordt uitgezet naar Niger, doordat Europese en Noord-Afrikaanse landen de grenzen strenger bewaken om migratie tegen te gaan.

 • Hier en daar aardverschuivingen

  27 juni 2018 - Maya Vandenent

  Maya Vandenent en haar collega's loodsen Rohiingya-kinderen in Bangladesh zo goed mogelijk door het moessonseizoen.

 • De kinderen van het Bangui kinderziekenhuis

  21 juni 2018 - Florine Bos

  Fotograaf Ilvy Njiokiktjien en noodhulpadviseur Florine Bos zijn een week in de Centraal-Afrikaanse Republiek en zien de schrijnende situatie in het enige kinderziekenhuis van het land.

 • Just another day in de Tweede Kamer

  15 juni 2018 - Helen Schuurmans

  Helen Schuurmans, Kinderrechtenspecialist bij UNICEF Nederland, was aanwezig bij een Algemeen Overleg van de Tweede Kamer over Migratie en Asielbeleid

 • Een dunne lijn tussen leven en dood

  6 juni 2018 - Florine Bos

  Florine Bos, noodhulpadviseur van UNICEF Nederland, was in de Centraal-Afrikaanse Republiek waar de helft van alle kinderen ondervoed is.

 • De verborgen wereld van kinderarbeid

  24 mei 2018 - Jeroen van der Heijden

  Jeroen van der Heijden, kinderrechten- en bedrijvenspecialist bij UNICEF Nederland, is in Bangladesh vanwege kinderarbeid in de textielindustrie, een hardnekkig en complex probleem.

 • Een dorp zonder water

  25 april 2018 - Florine Bos

  Florine Bos, noodhulpadviseur van UNICEF Nederland, bezoekt een dorp in Soedan en ziet wat kinderen het hardst nodig hebben.

 • Op de bres voor kinderen, overal en altijd

  19 maart 2018 - Gerrit van den Berg

  Gerrit van den Berg, woordvoerder van UNICEF Nederland, loopt een dag mee met Geert Cappelaere, regionaal directeur van UNICEF in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

 • Een gang vol crises

  13 maart 2018 - Gerrit van den Berg

  Gerrit van den Berg, woordvoerder van UNICEF Nederland, is onder de indruk van de verhalen die hij hoort op het UNICEF-kantoor in Amman.

 • Een schrijvende kennismaking

  17 november 2017 - Izy, Mohamad en Baran

  Write 2 Unite-bloggers Mo, Izy en Baran moesten even aan elkaar wennen, maar door het bloggen leerden ze elkaar snel kennen.

 • De bittere reis van Hisham

  14 november 2017 - Hisham, Rachma en Phebe

  De Syrische Hisham (18) vertelt zijn vluchtverhaal, Rachma (16) en Phebe (15) helpen hem zijn indrukwekkende verhaal op papier te zetten.

 • Voor een kind zorgen is voor de toekomst zorgen

  20 oktober 2017 - Hisham, Rachma en Phebe

  Jongeren gevlucht uit eigen land en Nederlandse jongeren die samen bloggen, dat is Write 2 Unite. Dit is een blog over vooroordelen. Hisham, Rachma en Phebe houden een pleidooi voor kinderen.

 • Een brief aan onze toekomst

  19 oktober 2017 - Izy, Mohamad en Baran

  Jongeren gevlucht uit eigen land en Nederlandse jongeren die samen bloggen, dat is Write 2 Unite. Mohamad, Izy en Baran schrijven een brief aan hun toekomstige zelf.

 • Die ene eerste indruk

  4 oktober 2017 - Samira, Lynn en Lian

  Jongeren gevlucht uit eigen land en Nederlandse jongeren die samen bloggen, dat is Write 2 Unite. Samira, Lynn en Lian delen hoe zij worden aangesproken op hun uiterlijk.

 • Weer naar school in Oost-Aleppo

  3 oktober 2017 - Alwin Nijholt

  Alwin Nijholt werkt voor UNICEF in Syrië als hoofd onderzoek. Tijdens een bezoek aan het verwoeste Aleppo zag hij hoe hulp daar kinderen een toekomst geeft.

 • Een ontmoeting om te onthouden

  2 oktober 2017 - Izy, Mohamad en Baran

  Jongeren gevlucht uit eigen land en Nederlandse jongeren die samen bloggen, dat is Write 2 Unite. In deze blog delen Izy, Mohamad en Baran belangrijke ontmoetingen voor hen.