Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Samen impact voor kinderen

UNICEF gelooft sterk in de kracht van samenwerkingen. Wilt u met uw organisatie ook een positieve impact maken voor kinderen wereldwijd? Dan is UNICEF uw partner.  

Wij werken samen met multinationals, grote en kleine Nederlandse organisaties én private schenkers. Van een jaarlijkse donatie tot gezamenlijke innovatietrajecten, van personeelsacties tot structurele giften voor een van onze projecten. Alles draagt bij, alles is even welkom. Want samen staan we sterker in ons werk voor een betere wereld voor kinderen.

In maart 2019 organiseerden wij de UNICEF Business Impact Day met bijzondere sprekers en over talloze vormen van samenwerking tussen UNICEF en partners uit het bedrijfsleven. Waarom UNICEF en organisaties samenwerken? Bekijk de video

>1
miljoen

kinderen dankzij ING bereikt met de UNICEF onderwijsprogramma's die zij steunt

± 1
miljoen

kinderen dankzij DSM bereikt om ondervoeding tegen te gaan

5000
meisjes

kregen dankzij TUI Care Foundation in-school coaching

1800
vrije uren

door medewerkers van Gemeente Den Haag gedoneerd aan UNICEF Geef-een-dag

Geef dit jaar gevluchte kinderen een cadeau dat van levensbelang is.

Doe mee met onze acties

Geef en volg: een cadeau dat echt iets betekent. Op zoek naar een betekenisvol decembercadeau voor je werknemers? Geef dan met elkaar een cadeau aan kinderen op de vlucht en volg samen de reis van een pakket!

Met UNICEF | geef-een-dag kan iedereen in Nederland eenvoudig een steentje bijdragen door een vrije dag te geven voor kinderen. 

Samenwerken in het veld

UNICEF en de Philips Foundation werken samen om betere toegang tot goede gezondheidszorg voor moeders en kinderen te verzorgen. Zo werken we aan het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare en lokale (technische)oplossingen voor de gezondheidszorg in Kenia.

Met kennis van Philips en financiering van de Foundation is een app ontwikkeld die in kaart brengt welke medische apparatuur in plattelandsklinieken in Kenia aanwezig is en wat de status daarvan is. De app is in 2018 getest in 163 klinieken in de regio Kakamega. De app bleek goed te werken en de data en inzichten helpen de zorgverlening in de regio te verbeteren.

Lees verder om te zien met welke internationale bedrijven we nog meer samenwerken voor kinderrechten wereldwijd.

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

  Samen verschil maken met onderwijs en noodhulp

  UNICEF en TUI Care Foundation richten zich samen op noodhulp en onderwijs om ervoor te zorgen dat kinderen hun volledige potentieel bereiken.

  Bijna een kwart van de kinderen in de wereld woont in conflictgebieden of door rampen getroffen landen. Voor deze kinderen in noodsituaties is onderwijs essentieel. Scholen bieden kinderen een stabiele en beschermende omgeving. Daarnaast is onderwijs op de lange termijn dé sleutel tot economische groei, vermindering van armoede en ongelijkheid. Het draagt bij aan vrede en stabiliteit in een land.

  Lees verder om te zien met welke nationale bedrijven wij nog meer samenwerken.

  Nicolet Bosschieter, PANCAKES Amsterdam: “Wij zijn een Amsterdams bedrijf en staan voor het gezegde ‘wie goed doet, goed ontmoet’! Daarom zijn we UNICEF Business Buddie geworden."

   Schenk een jaarlijkse donatie

   Ook MKB'ers en ondernemers kunnen bijdragen aan een beter leven voor kinderen:

   Wij bieden op onze website drie pakketten aan om als bedrijf UNICEF Business Buddie te worden. Bij alle mogelijkheden is een jaarlijkse donatie vereist. De inhoud van het pakket is afhankelijk van het gedoneerde bedrag. 

   Voor Haagse ondernemers is het mogelijk om Klasgenoot te worden van UNICEF Klas 070. Draag bij aan de activiteiten en het project ‘Een bouwsteen voor de toekomst’ in Ivoorkust met een jaarlijkse bijdrage van 1500 euro.

   Contact

   Wil je graag contact over hoe je als bedrijf bij kunt dragen aan kinderrechten wereldwijd?

   Janneke

   Janneke Monkhorst

   Hoofd Partnerships

   JMonkhorst@unicef.nl

   +31 (0)6 1439 9979