Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Projecten wereldwijd

 • Van Kansarm naar Kansrijk

  Jordanië

  Jordanië is van oudsher een safe haven voor vluchtelingen. Op dit moment worden honderdduizenden Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen en gastgemeenschappen.

 • Voorbeeldmoeders Mamans Lumières

  Burundi

  In Burundi groeien alle tropische vruchten die je je maar kunt indenken. Maar Burundi wordt ook gekenmerkt door een tegenstrijdigheid; er wonen heel veel chronisch ondervoede kinderen.

 • Plastic Bricks

  Ivoorkust

  Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic uit hoofdstad Abidjan terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.

 • Schone Lucht voor Ieder Kind

  Mongolië

  Luchtvervuiling vormt in de stedelijke gebieden van Mongolië een grote bedreiging voor de gezondheid. Met name kinderen en zwangere vrouwen ondervinden problemen door het inademen van vuile lucht.

 • Banen voor de Toekomst

  Montenegro

  Montenegro heeft bijna de hoogste jeugdwerkloosheid van Europa. Meer dan 30 procent van de jongeren in Montenegro is werkloos. Dit komt doordat het onderwijs in Montenegro niet goed aansluit op de arbeidsmarkt.

 • Can't Wait to Learn

  Soedan

  Soedanese kinderen hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van conflicten en overstromingen in het land.

 • Terug naar school

  Syrië

  In Syrië gaan meer dan twee miljoen kinderen niet naar school. Om hen een toekomst te geven – en daarmee het hele land – is onderwijs belangrijker dan ooit.

 • Kinderarbeid in de kledingindustrie

  Bangladesh

  Hoewel Bangladesh een veelbelovende economie heeft, is armoede er nog steeds aan de orde van de dag. Nog te veel kinderen moeten werken, terwijl zij eigenlijk op school zouden moeten zitten.