Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Projecten wereldwijd

 • Kinderarbeid in de kledingindustrie

  Bangladesh

  Hoewel Bangladesh een veelbelovende economie heeft, is armoede er nog steeds aan de orde van de dag. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Nog te veel kinderen moeten werken.

 • Can't wait to Learn

  Soedan

  Drie miljoen kinderen in Soedan gaan niet naar school. Zij wonen in afgelegen dorpen, conflictgebieden, of reizen met hun familie rond als nomaden. Ook deze kinderen willen leren lezen, schrijven én rekenen.

 • Jong Jordanië: voorbereid op de banen van de toekomst

  Jordanië

  Jordanië is een baken van stabiliteit in het Midden-Oosten. Van oudsher is het land een safe haven voor vluchtelingen. Op dit moment worden honderdduizenden Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen en gastgemeenschappen. Het Za’atari kamp is het bekendste voorbeeld, inmiddels wonen hier 80.000 mensen.

 • Richting een hoopvolle toekomst

  Jemen

  Kinderen hebben recht op gezonde voeding. Het is de basis voor de gezondheid en de ontwikkeling van ieder kind. UNICEF doet er daarom alles aan om ondervoeding in Jemen tegen te gaan.

 • Terug naar school

  Syrië

  In Syrië gaan bijna twee miljoen kinderen niet naar school. UNICEF zet alles op alles om te voorkomen dat deze kinderen opgroeien tot een verloren generatie.

 • Football for Water

  Kenia & Ghana

  Scholen in Kenia en Ghana kampen met een groot tekort aan water. Door middel van voetbal krijgen kinderen voorlichting over het belang van schoon water en hygiëne.

 • Het enige kinderziekenhuis

  Centraal Afrikaanse Republiek

  In de Centraal Afrikaanse Republiek haalt één op de vijf kinderen zijn of haar vijfde verjaardag niet. In het hele land staat maar één kinderziekenhuisje.

 • Kinderarbeid in de cacao-industrie

  Ivoorkust

  Ivoorkust is de grootste producent van cacao ter wereld. Helaas komt kinderarbeid in de cacaosector nog veel voor.

 • Girl Power in Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika

  De Zuid-Afrikaanse overheid geeft meer geld uit aan onderwijs dan ieder ander land in de regio. Dit zorgt er weliswaar voor dat meer jongeren toegang hebben tot school, maar het zegt helaas niets over de kwaliteit van het onderwijs.