Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Projecten wereldwijd

 • Kinderarbeid in de kledingindustrie

  Bangladesh

  Hoewel Bangladesh een veelbelovende economie heeft, is armoede er nog steeds aan de orde van de dag. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Nog te veel kinderen moeten werken.

 • Can't Wait to Learn

  Soedan

  Drie miljoen kinderen in Soedan gaan niet naar school. Zij wonen in afgelegen dorpen, conflictgebieden, of reizen met hun familie rond als nomaden. Ook deze kinderen willen leren lezen, schrijven én rekenen.

 • Welkom op de wereld

  Mali

  De risico’s die komen kijken bij het ter wereld komen zijn voor Malinese baby’s en hun moeders zijn veel groter dan voor kinderen die in Nederland geboren worden. Meer dan de helft van de Malinese moeders bevalt thuis, zonder hulp van een gekwalificeerde verpleegkundige.

 • Happiness voor vroeggeborenen

  Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika wordt gezien als een fijn vakantieland, maar de ongelijkheid onder de bevolking is bijna nergens ter wereld zo hoog. Armoede maakt gezinnen en kinderen kwetsbaar. Zeker de allerkleinste baby’s zijn broos in het zuidelijkste land van Afrika.

 • Moeder- en babyzorg op het eerste moment

  Nepal

  In Nepal bestaan enorme verschillen tussen arm en rijk en stad en platteland. Voor het arme deel van de bevolking is snelle toegang tot gezondheidszorg een lastig verhaal, aangezien zij vaak in afgelegen en bergachtige gebieden wonen. Juist deze acute zorg is tijdens een bevalling vaak het hardst nodig.

 • Terug naar school

  Syrië

  In Syrië gaan bijna twee miljoen kinderen niet naar school. UNICEF zet alles op alles om te voorkomen dat deze kinderen opgroeien tot een verloren generatie.

 • Football for Water

  Kenia & Ghana

  Scholen in Kenia en Ghana kampen met een groot tekort aan water. Door middel van voetbal krijgen kinderen voorlichting over het belang van schoon water en hygiëne.

 • Op de vlucht

  Oost-Afrika

  In Oost-Afrika hebben veel mensen hun huis (moeten) verlaten. Zij zijn ontheemd, gevlucht of besluiten te migreren. Kinderen lopen grote risico's tijdens hun reis.

 • Het enige kinderziekenhuis

  Centraal Afrikaanse Republiek

  In de Centraal Afrikaanse Republiek haalt één op de vijf kinderen zijn of haar vijfde verjaardag niet. In het hele land staat maar één kinderziekenhuisje.

 • Kinderarbeid in de cacao-industrie

  Ivoorkust

  Ivoorkust is de grootste producent van cacao ter wereld. Helaas komt kinderarbeid in de cacaosector nog veel voor.

 • Niet werken, maar leren

  Turkije

  Kinderarbeid is een groeiend probleem in Turkije. Niet alleen Turkse kinderen, maar ook steeds meer Syrische kinderen werken in fabrieken, in de landbouw of op straat.

 • Techno Girls

  Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika besteedt van alle landen in Afrika het meeste geld aan onderwijs. Toch presteren de kinderen in dit land veel minder dan hun leeftijdgenoten op de rest van het continent.

 • Onderwijs voor vrede

  Myanmar

  Myanmar is een van de grootste en armste landen in Azië. De bevolking bestaat uit honderden etnische groepen die evenveel talen spreken. Dit heeft in het verleden tot conflicten geleid.