Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Projecten wereldwijd

 • Voorbeeldmoeders Mamans Lumières

  Burundi

  In Burundi groeien alle tropische vruchten die je je maar kunt indenken. Maar Burundi wordt ook gekenmerkt door een tegenstrijdigheid; er wonen heel veel chronisch ondervoede kinderen.

 • Plastic Bricks

  Ivoorkust

  Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Dagelijks komt ruim 288.000 kilo plastic uit hoofdstad Abidjan terecht op stortplaatsen in de armere gemeenschappen. Tegelijkertijd gaan in het West-Afrikaanse land 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school.

 • Schone Lucht voor Ieder Kind

  Mongolië

  Luchtvervuiling vormt in de stedelijke gebieden van Mongolië een grote bedreiging voor de gezondheid. Met name kinderen en zwangere vrouwen ondervinden problemen door het inademen van vuile lucht.

 • Banen voor de Toekomst

  Montenegro

  Montenegro heeft bijna de hoogste jeugdwerkloosheid van Europa. Meer dan 30 procent van de jongeren in Montenegro is werkloos. Dit komt doordat het onderwijs in Montenegro niet goed aansluit op de arbeidsmarkt.

 • Toekomstperspectief voor kinderen en jongeren op de vlucht

  Oeganda

  Oeganda is in Afrika het land dat de meeste vluchtelingen opvangt: 1,3 miljoen (op een bevolking van 34 miljoen). De meeste vluchtelingen komen uit Zuid-Soedan en Congo, en meer dan de helft is kind.

 • Goed Eten om Goed te Groeien

  Guatemala

  Het prachtige Guatemala wordt overschaduwd door een schrijnend probleem: het land kent het hoogste percentage chronisch ondervoede kinderen, jonger dan vijf jaar, van Latijns-Amerika.

 • Terug naar School

  Syrië

  De gevolgen van negen jaar oorlog in Syrië zijn schrijnend. Meer dan de helft van alle scholen in Syrië is verwoest en nog eens dertig procent beschadigd. Zonder extra steun dreigt een hele generatie verloren te gaan.

 • Kinderbescherming op de Oostelijke Cariben

  Barbados

  Samen met de lokale bevolking en overheidsinstanties werken aan een veiligere leefomgeving voor kinderen in de Oostelijke Cariben.

 • Can't Wait to Learn

  Soedan

  Soedanese kinderen hebben meer dan ooit toegang tot onderwijs. Desondanks gaan er nog steeds drie miljoen kinderen niet naar school als gevolg van conflicten en overstromingen in het land.

 • Techno Girl

  Zuid-Afrika

  Hoewel er veel positieve ontwikkelingen zijn op het gebied van onderwijs in Zuid-Afrika, is de kwaliteit nog onder de maat. Slechts 50 procent van de meisjes in Zuid-Afrika maakt uiteindelijk de middelbare school af.

 • Hiv en aids

  Kinderen en jongeren worden op verschillende manieren getroffen door hiv en aids. Hun ouders kunnen ziek worden en overlijden, maar zij zelf ook. Vooral tieners en jongeren lopen grote risico’s.

 • Kinderarbeid in de kledingindustrie

  Bangladesh

  Hoewel Bangladesh een veelbelovende economie heeft, is het nog steeds een van de armste landen ter wereld.