Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Projecten wereldwijd

 • Kinderarbeid in de kledingindustrie

  Bangladesh

  Hoewel Bangladesh een veelbelovende economie heeft, is armoede er nog steeds aan de orde van de dag. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Nog te veel kinderen moeten werken.

 • Can't Wait to Learn

  Soedan

  Drie miljoen kinderen in Soedan gaan niet naar school. Zij wonen in afgelegen dorpen, conflictgebieden, of reizen met hun familie rond als nomaden. Ook deze kinderen willen leren lezen, schrijven én rekenen.

 • Jong Jordanië: voorbereid op de banen van de toekomst

  Jordanië

  Jordanië is een baken van stabiliteit in het Midden-Oosten. Van oudsher is het land een safe haven voor vluchtelingen. Op dit moment worden honderdduizenden Syrische vluchtelingen opgevangen in kampen en gastgemeenschappen. Het Za’atari kamp is het bekendste voorbeeld, inmiddels wonen hier 80.000 mensen.

 • Football for Water

  Kenia & Ghana

  Scholen in Kenia en Ghana kampen met een groot tekort aan water. Door middel van voetbal krijgen kinderen voorlichting over het belang van schoon water en hygiëne.

 • Het enige kinderziekenhuis

  Centraal Afrikaanse Republiek

  In de Centraal Afrikaanse Republiek haalt één op de vijf kinderen zijn of haar vijfde verjaardag niet. In het hele land staat maar één kinderziekenhuisje.

 • Techno Girls

  Zuid-Afrika

  Zuid-Afrika besteedt meer geld aan onderwijs dan enig ander land in Afrika. Toch zijn de prestaties van Zuid-Afrikaanse kinderen lager dan die van kinderen uit andere landen in de regio.