Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Ganiko (12 jaar) en Jackson (13 jaar) – niet hun echte namen - nemen deel aan een ceremonie om hun vrijlating uit het leger te vieren en te starten met een nieuw leven. 

Waaraan besteden we je gift?

Na een lange burgeroorlog in Zuid-Soedan is er sinds 2018 een staakt het vuren. Een van de belangrijkste afspraken van dat staakt het vuren is de vrijlating van duizenden voormalig kindsoldaten.

UNICEF helpt deze kinderen bij het terugvinden van hun families en het re-integreren in de gemeenschappen waar zij vroeger woonden. Van de meer dan 19.000 kinderen die van hun ouders zijn geschieden tijdens de oorlog, heeft UNICEF al 3.000 kinderen teruggebracht naar hun families. Maar we willen nog veel meer kinderen en ouders bij elkaar brengen, en kunnen alle hulp daarbij heel goed gebruiken.  

Om deze kinderen weer hoop te geven op een betere toekomst heeft UNICEF een programma opgezet om kinderen te beschermen, weer naar school te laten gaan, en een hoopvolle toekomst mee te geven. We zorgen voor familiehereniging, psychosociale zorg en speciaal onderwijs.  

Help jij ook om kinderen - zoals deze voormalig kindsoldaten in Zuid-Soedan -  een nieuwe start te geven? 

Bedankt voor je steun!

Wil je flex-donateur worden?

Dat kan online of bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden