Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

baby Yahya wordt huilend onderzocht met een meetlintje omdat hij acuut ondervoed is

Waaraan besteden we je gift?

Yahya woont met zijn familie in een buitenwijk van Sanaa, de hoofdstad van Jemen. Hij is negen maanden oud, een prille leeftijd die hij bijna niet had gehaald. Door de oorlog en de hoge voedselprijzen hadden zijn ouders de grootste moeite om hem genoeg te eten te geven. Yahya raakte ondervoed en zijn toestand verergerde met de dag. Zijn vader bracht hem uiteindelijk naar een kliniek van UNICEF. Gelukkig maar: met behulp van therapeutische voeding is het jongetje snel weer op gewicht gekomen. 

Yahya is gered, maar in totaal hebben 1,8 miljoen kinderen in Jemen hulp nodig omdat ze ondervoed zijn. 360.000 kinderen zijn er zelfs zo slecht aan toe, dat ze zullen sterven als ze geen hulp krijgen. Daarom werkt UNICEF de klok rond om ondervoede kinderen in Jemen te helpen met voeding en andere zorg. We leren bovendien lokale zorgverleners hoe ze ondervoeding bij kinderen kunnen herkennen, zodat die op tijd een behandeling kunnen krijgen. Ook zorgen we voor schoon water en hygiëne, en vaccineren we kinderen tegen ziektes als mazelen en difterie. 

In 2018 heeft UNICEF meer dan 345.000 ernstig ondervoede kinderen kunnen helpen in Jemen. Daarnaast heeft zij aan meer dan 5 miljoen mensen veilig drinkwater geleverd en meer dan 4 miljoen kinderen gevaccineerd.  

Bedankt voor je steun!

Wil je flex-donateur worden?

Dat kan online of bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden