Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Met je flexdonatie kunnen we Rohingya-kinderen helpen.

Waaraan besteden we jouw gift?

Met honderd mensen één toilet moeten delen, je niet kunnen wassen, geen schoon water om te drinken: het Rohingya-volk dat voor het geweld in Myanmar is gevlucht, blijft ook in vluchtelingenkampen in buurland Bangladesh niets bespaard. 

In de overvolle kampen verblijven al meer dan 500.000 vluchtelingen en hun aantal groeit nog steeds. Als zoveel mensen dicht op elkaar zitten en voorzieningen als toiletten en schoon water ontbreken, laten de gevolgen zich raden. De kans op epidemieën is levensgroot en vooral kinderen lopen het risico ziek te worden.

We doen wat we kunnen om de Rohingya-kinderen en hun families te helpen. Elke dag leveren we tienduizenden liters schoon water. Daarnaast sturen we vrachtwagens met hulpgoederen naar de kampen en enten we 150.000 kinderen in tegen mazelen, rodehond en polio. Maar de Rohingya hebben meer hulp nodig, want het ziet er niet naar uit dat ze op korte termijn weer naar huis kunnen. 

We vragen je daarom om een gift, zodat we in de kampen alle kinderen schoon water, voedsel, medische zorg, onderwijs en bescherming kunnen geven. Alvast bedankt voor je steun!

Wil je flex-donateur worden?

Bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Of stuur een mailtje naar info@unicef.nl.