Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Sulawesi: redding van Nural (17). Ze zat twee dagen en drie nachten vast in het puin, ingeklemd tussen de lichamen van haar overleden moeder en nichtje.

Waaraan besteden we je gift?

Een zware aardbeving en een verwoestende tsunami die daarop volgde. Ingestorte huizen, compleet weggevaagde dorpen. Talloze kinderen die hun ouders zijn kwijtgeraakt, ouders die niet weten of hun kinderen nog leven. De omvang van de ramp op het Indonesische eiland Sulawesi is nauwelijks te bevatten. Maar één ding is zeker: je hulp is dringend nodig. Voedsel, drinkwater, tenten, dekens en bescherming zijn nu het belangrijkst. 

Nederland helpt Sulawesi

Je gift komt deze maand ten goede aan de actie van Giro 555 voor Sulawesi. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) achter Giro555, waarvan UNICEF Nederland deel uitmaakt, slaan samen met Nederland de handen ineen om zoveel mogelijk levens te redden. Bij een ramp als deze zijn kinderen extra kwetsbaar., zeker als ze hun familie zijn kwijtgeraakt. UNICEF doet er dan ook alles aan om alleenstaande kinderen op te vangen, te registeren en zo snel mogelijk met familieleden te herenigen. Daarnaast zorgen we samen met het ministerie van Onderwijs en Save the Children voor onderwijs. We zetten schooltenten neer en verspreiden lesmaterialen.

Alvast zeer bedankt voor je gift!

Wil je flex-donateur worden?

Bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Of stuur een mailtje naar info@unicef.nl.