Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Melandra (3) is door chronische ondervoeding te klein en te licht voor haar leeftijd. Haar moeder weet nu hoe ze haar dochter goede voeding kan geven.

Waaraan besteden we je gift?

Kinderen kunnen niet zonder gezonde voeding. Als ze te eenzijdig en ongezond eten, krijgen ze niet alle voedingsstoffen binnen die ze nodig hebben om gezond op te groeien. Chronisch ondervoede kinderen (en dat zijn er in totaal 149 miljoen) hebben dan ook vaak een lichamelijke en geestelijke achterstand die ze niet meer kunnen inhalen. Maar daar blijft het niet bij. Bij maar liefst de helft van de kindersterfte is ondervoeding de onderliggende oorzaak. 

Melandra uit Guatemala

De driejarige Melandra uit Guatemala is chronisch ondervoed. Daardoor is ze te klein en te licht voor haar leeftijd. En Melandra is beslist niet de enige; in Guatemala is bijna de helft van de kinderen ondervoed. Gelukkig is erger voorkomen. Haar moeder kreeg hulp van UNICEF, zodat ze nu weet welke voeding belangrijk is voor haar dochter.

Met jouw steun kunnen wij Melandra en andere ondervoede kinderen voortaan goede voeding geven. Bedankt voor je hulp!

Wil je flex-donateur worden?

Dat kan online of bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Aanmelden