Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin je de mogelijkheid hebt om je donatie een keertje over te slaan. Als je niets doet, wordt je donatie automatisch afgeschreven.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

In de vluchtelingenkampen in Syrië is het niet makkelijk om warm te blijven in de winter. (Syrië, winter 2021)

Waaraan besteden we je gift?

Voor de 32 miljoen kinderen die wereldwijd op de vlucht zijn was het leven vóór de coronacrisis al ontzettend moeilijk. Kijk bijvoorbeeld naar de vijf miljoen gevluchte kinderen in en rond Syrië, waar de oorlog in 2021 alweer tien jaar duurt. Door de combinatie van conflict, corona en de vele maatregelen en lockdowns leven duizenden kinderen in vluchtelingenkampen in de regio in extreme armoede. 

School is een vage herinnering, toegang tot fatsoenlijk onderdak, medische zorg of voldoende eten is niet vanzelfsprekend. Families zijn de wanhoop nabij, en sommige kinderen moeten noodgedwongen aan het werk om genoeg geld binnen te krijgen voor eten of brandstof voor een kachel om warm te blijven. 

Want de winters in Syrië, Libanon en Jordanië zijn streng. Waar in de zomers de hitte heerst, neemt in de winter ijzige kou, sneeuw en regen de vluchtelingenkampen over. Met jouw bijdrage van deze maand bescherm je kinderen tegen het winterweer, met warme dekens en kleding. En geef je ze lesmateriaal, zodat ze ondanks de situatie en de schoolsluitingen kunnen blijven leren. Alvast bedankt voor je gift!  

Wil je flex-donateur worden?

Je kunt je hiervoor online aanmelden, of bel 088 444 96 66 (lokaal tarief). Ons team Klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.

Aanmelden