Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

Een vrijwilliger brengt Rumana (2) naar een veiliger plek in kamp Kutupalong-Balukhali, dat deel uitmaakt van het enorme Rohingya-vluchtelingenkamp in Cox's Bazar, Bangladesh.

Waaraan besteden we je gift?

Sinds de zomer van 2017 zijn meer dan 700.000 Rohingya naar Bangladesh gevlucht. Veruit de meesten van hen verblijven nu in een enorm vluchtelingenkamp in Cox’s Bazar. De Rohingya zijn er weliswaar veilig voor het geweld in hun thuisland Myanmar, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Schoon water, wc’s, voedsel, onderwijs en gezondheidszorg: aan alles is een enorm gebrek. En daar komen de moessonregens nog eens bij. Hutjes worden vernield, paden veranderen in onbegaanbare modderpoelen en de kans op ziekte-uitbraken is levensgroot. 

Samen kunnen we de Rohingya-kinderen door het moessonseizoen loodsen. Met je gift kan UNICEF de kinderen in het kamp bijvoorbeeld schoon water geven en hen inenten tegen cholera, difterie en andere besmettelijke ziektes. Alvast zeer bedankt voor je steun!

Wil je flex-donateur worden?

Bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Of stuur een mailtje naar info@unicef.nl.