Flex-donateur worden?

Soms komt doneren financieel even niet goed uit. Daarom kun je nu ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of je geeft of niet.

Ons leven is flexibel en dat vinden we prettig. We vinden het vaak fijn om niet aan bepaalde dingen 'vast te zitten'. Daarom kun je nu bij UNICEF ook flex-doneren. Als flex-donateur bepaal je zélf of een gift je deze maand uitkomt of niet. Even krap bij kas? Dan sla je gewoon een maandje over. Eenvoudig en snel, gewoon via je mobiel met slechts één sms'je.  

Hoe werkt flex-doneren?

Flex-doneren werkt via je mobiele telefoon en je bankrekeningnummer. Elke maand ontvang je een sms waarin staat wanneer je donatie wordt afgeschreven. Als je niets doet, gebeurt dat afschrijven automatisch. Sla je liever een maandje over? Stuur dan binnen 48 uur een sms met de tekst 'overslaan' naar 3669.

Je kunt je lidmaatschap natuurlijk op elk moment weer beëindigen. Doe je dat, dan ontvang je van ons een schriftelijke bevestiging van je opzegging.

Verwacht je dat je niet of zelden van de mogelijkheid gebruikmaakt om een maandje over te slaan? Kies dan voor het 'gewone' lidmaatschap van UNICEF. Zo kunnen we nog meer kinderen helpen met de sms'jes die we niet hoeven te versturen.

Wat je ook besluit: welkom bij UNICEF!

“Ik vind UNICEF een heel goed doel. Maar omdat ik op dit moment geen vast werk heb, komt doneren me soms heel slecht uit. Dan is het ideaal als je een maandje kunt overslaan”

Mellammie Willems, Bruchterveld

De 18-jarige Mary (niet haar echte naam) had in Nigeria geen enkel toekomstperspectief. Maar in Italië zou het leven haar toelachen, zeiden de mensen die haar overhaalden om met hen mee te gaan. Ze zou in een restaurant gaan werken en geld kunnen verdienen voor thuis. Gelukkig kreeg ze bij aankomst op Sicilië hulp, zodat ze nu in een opvanghuis zit in plaats van in een bordeel.

Waaraan besteden wij je gift?

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht voor bijvoorbeeld oorlog, geweld, armoede en de gevolgen van klimaatverandering. Vele duizenden doen dat helemaal alleen. Doordat er amper veilige en legale manieren zijn om in veiliger oorden te komen, zijn ze vaak overgeleverd aan mensensmokkelaars en mensenhandelaren. In 2016 zijn minstens 33.000 kinderen alleen naar Europa gekomen en niet zelden zijn ze het slachtoffer van mishandeling en uitbuiting. Dat landen in Europa maatregelen nemen om vluchtelingen en migranten buiten hun grenzen te houden of om hen zo snel mogelijk weg te krijgen, maakt kinderen op de vlucht nog kwetsbaarder. Daarom willen wij dat deze landen hen beschermen.

We roepen niet alleen Europese landen op om kinderen op de vlucht beter te beschermen tegen uitbuiting, misbruik en geweld. We geven ook hulp. Een paar voorbeelden: in kindvriendelijke centra kunnen kinderen bijkomen van hun reis en kunnen ze spelen en leren. Ook helpen we de Italiaanse kustwacht bij de hulp aan kinderen die via de Middellandse Zee de levensgevaarlijke oversteek naar Europa maken. Jouw bijdrage besteden we aan dit soort vormen van hulp, die zeer dringend nodig is. Alvast bedankt voor je steun!

Wil je flex-donateur worden?

Bel dan met ons team Klantenservice (088 444 96 66). Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Of stuur een mailtje naar info@unicef.nl.