Jongen schoolbord

Schenken met belastingvoordeel: zo geregeld!

Help kinderen met belastingvoordeel

Kinderen steunen met een donatie en de fiscus een handje laten meehelpen? Dat kan! Met een periodieke schenking zijn donaties – groot en klein – fiscaal aftrekbaar. Zonder rompslomp bij de notaris.

Hoe werkt het?

Als je je donatie aan UNICEF voor minimaal vijf jaar vastlegt als periodieke schenking, dan kun je je gift aftrekken van de belasting. Je krijgt dan een deel van het geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Kies je ervoor dat belastingvoordeel óók te doneren – geheel of gedeeltelijk – dan help je nóg meer kinderen, terwijl je netto hetzelfde betaalt.

Regel het meteen en vul dit formulier in om jouw schenking met belastingvoordeel vast te leggen. 

Of bereken eerst het belastingvoordeel in jouw situatie. 

Hoe werkt periodiek schenken? Bekijk het filmpje hieronder!*

* Let op: het tarief waartegen een gift maximaal aftrekbaar is, daalt vanaf 2020 met 3% per jaar tot een aftrektarief van 37,05% in 2023. Het werkelijke percentage kan dan iets afwijken. Daardoor neemt het fiscale voordeel geleidelijk iets af. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl

Downloads

 1. Brochure 'Schenken met belastingvoordeel: zo geregeld' (PDF)
 2. Formulier'Periodieke schenkingsovereenkomst' (PDF, digitaal in te vullen)

Wil je schenken als bedrijf? Dan heb je de mogelijkheid om UNICEF Business Buddie te worden.

Slimme keuze

Dit zijn de voordelen van belastingvrij schenken aan UNICEF:

 • Alle donaties zijn aftrekbaar – er is dus géén drempelbedrag en ook geen maximum.
 • Je krijgt een deel van je donatie terug van de Belastingdienst.
 • Je kunt dat voordeel zelf houden, óf toevoegen aan je donatie (geheel of gedeeltelijk). Kies je voor het laatste, dan help je meer kinderen zonder dat het je netto extra kost.
 • Je gehele gift komt ten goede aan kinderen, omdat UNICEF dankzij de ANBI-status geen schenkbelasting hoeft te betalen.

Ben je van plan een groot bedrag te doneren aan UNICEF? Dan wil je wellicht wat meer begeleiding of advies. Dat kan. Onze relatiemanagers vertellen je graag meer over de UNICEF-projecten en kijken samen met jou hoe je het grootste verschil kunt maken.

Vul het formulier in en je schenking met belastingvoordeel is geregeld!

Aanmeldformulier Belastingvrij Schenken

Geregeld in vijf stappen

In vijf simpele stappen regel je een periodieke schenking:

 1. Bepaal welk bedrag per jaar je wilt doneren, eventueel inclusief (een deel van) je belastingvoordeel. Gebruik daarvoor onze handige rekentool.
 2. Vul de periodieke schenkingsovereenkomst in. Digitaal gaat dat het snelst: download het formulier op je eigen computer en vul je gegevens met de computer in – het formulier is digitaal invulbaar. Print het formulier vervolgens uit en zet je handtekening eronder.
 3. Stuur de ondertekende overeenkomst naar ons toe: scan het document weer in en mail het naar info@unicef.nl. Per post versturen mag natuurlijk ook: UNICEF Nederland, Antwoordnummer 10650, 2501 WB Den Haag. Een postzegel is niet nodig.
 4. UNICEF stuurt je na verwerking de overeenkomst weer terug.
 5. Op de teruggestuurde overeenkomst staan twee nummers die je nodig hebt bij je belastingaangifte: het fiscale nummer (of RSIN) van UNICEF: 003417177, en een persoonlijk transactienummer. Alle giften die je doet na het afsluiten van de overeenkomst tellen als periodieke gift en zijn aftrekbaar.

Alvast heel erg bedankt voor je (extra) steun!

Meer informatie over schenken met belastingvoordeel? 

Bel met onze Klantenservice, tel. 088 444 96 50, op werkdagen bereikbaar van van 9 tot 17 uur. Of mail naar info@unicef.nl.