Help meer kinderen met vrijwel hetzelfde bedrag

Je gunt elk kind de best mogelijke kindertijd. Daarom steun je UNICEF. Wist je dat je met een periodieke schenking extra kunt doneren, zonder dat je meer betaalt?

Schenken met belastingvoordeel

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan UNICEF. Dat heeft niet alleen voordelen voor ons, maar ook voor jou. Wij zijn verzekerd van jouw steun, zodat we nog meer kinderen kunnen helpen. En jij profiteert van een belastingvoordeel, want een periodieke schenking is volledig aftrekbaar. Daardoor kun je zelfs extra doneren, zonder dat je meer betaalt! 

Dat klinkt ingewikkelder dan het is, want periodiek schenken is zo geregeld. Zonder notaris of ander gedoe.

“Ik verdien genoeg, dus waarom zou ik niet wat delen? Ik heb het gewoon op een zondagavond geregeld. Dat was heel makkelijk”

Dick Molenaar (52)

Hoe werkt het?

Normaal gesproken zijn alleen donaties aan goede doelen van de belasting aftrekbaar, als die hoger zijn dan één procent van je inkomen. Als je je gift voor vijf jaar laat vastleggen in een periodieke schenking, kun je álle donaties - groot en klein - aftrekken. Je krijgt maximaal de helft van het aan ons geschonken bedrag terug van de Belastingdienst. Hoe groot dit belastingvoordeel voor je is, hangt onder meer af van je inkomen. Op www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel kun je uitrekenen hoeveel jouw belastingvoordeel is.

Je kunt bij periodiek schenken kiezen uit twee mogelijkheden:

  1. Je schenkt het voordeel aan UNICEF, zodat wij meer kinderen kunnen helpen. Dankzij het belastingvoordeel betaal je hetzelfde als voorheen.
  2. Je doneert hetzelfde bedrag als je altijd al deed, maar betaalt minder doordat je zelf profiteert van het voordeel.

Downloads

  1. Brochure Periodiek Schenken (PDF)
  2. Aanmeldformulier (PDF, digitaal in te vullen)
Een voorbeeld

Een donateur met een jaarinkomen van € 32.000 geeft elk jaar
€ 120 aan UNICEF. Dat is te weinig om van de belasting af te kunnen trekken. Hij gaat daarom periodiek schenken. Daarbij besluit hij zijn bijdrage aan UNICEF te verhogen naar € 207 per jaar. Want omdat hij in de belastingschijf van 42 procent valt, krijgt hij dankzij zijn overeenkomst met UNICEF € 87 terug van de Belastingdienst. Daardoor betaalt hij nog steeds (netto) € 120 per jaar, terwijl UNICEF met zijn donatie meer kinderen kan helpen.

“We willen graag iets van onze welvaart afstaan. We hebben het idee dat je door een periodieke schenking meer betrokken bent bij het doel dat je steunt”

Tilly (78) en Cas (82) Jansen

Zo geregeld

Periodiek schenken aan UNICEF is zó geregeld via een schenkingsovereenkomst. Daar betaal je niets extra's voor en je hoeft er geen notaris voor in te schakelen. Je bepaalt zelf hoeveel je elk jaar aan UNICEF wilt doneren.

Download het aanmeldformulier, vul het in, print het uit en stuur het ondertekend naar:

UNICEF Nederland t.a.v. afdeling Schenkingen, Antwoordnummer 10650, 2501 WB Den Haag

Alvast heel erg bedankt voor je (extra) steun!

ANBI

UNICEF Nederland is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat wij geen schenk- en/of erfbelasting hoeven te betalen over de ontvangen schenkingen en erfenissen. Alles komt dus daadwerkelijk ten goede aan ons werk voor kinderen.

Belangrijk voor je aangifte

Doe je al periodieke schenkingen?
1. Vermeld dan op je belastingaangifte het fiscale nummer (of RSIN) van UNICEF: 003417177.
2. Én het transactienummer dat je vindt op de door ons geretourneerde schenkingsovereenkomst. 

Meer informatie over schenken met belastingvoordeel? Onze collega staat je graag te woord.

Wilma van de Griendt

info@unicef.nl

088 444 96 50