Programma's

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Het zou onmogelijk zijn om je mee te nemen naar alle programma's die wij in meer dan 150 landen steunen. In plaats daarvan lichten we een select aantal programma's uitgebreid toe.

Programma's

Myanmar: onderwijs voor vrede

Myanmar is een van de grootste en armste landen in Azië. De grotendeels boeddhistische bevolking is onderverdeeld in honderden etnische groepen die evenveel talen spreken. Deze diversiteit heeft in het verleden tot conflicten geleid.

Ivoorkust: kinderarbeid in de cacaoindustrie

Ivoorkust is de grootste producent van cacao ter wereld. Ongeveer een derde van de wereldproductie komt uit dit West-Afrikaanse land. De cacaosector in Ivoorkust bestaat uit een netwerk van veel kleinschalige familiebedrijfjes. Helaas komt kinderarbeid hier nog veel voor.

Indonesië: stop kindhuwelijken

In het prachtige Indonesië eindigt dagelijks de kindertijd van vele meisjes. In dit land komen kindhuwelijken namelijk nog vaak voor. Maar liefst één op de zes meisjes trouwt hier voor haar 18e verjaardag. Dat zijn 340.000 meisjes per jaar.

Zuid-Afrika: Techno girls

Zuid-Afrika besteedt meer geld aan onderwijs dan enig ander land in Afrika. Toch zijn de prestaties van Zuid-Afrikaanse kinderen lager dan die van kinderen uit andere landen in de regio. De schooljaren van veel kinderen worden gekarakteriseerd door afwezige leraren, tienerzwangerschappen, geweld en misbruik.

Centraal-Afrikaanse Republiek: van stille ramp tot complexe crisis

De situatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft zich ontwikkeld tot een complexe humanitaire crisis. Naar schatting zijn nog steeds 900.000 mensen - een vijfde van de bevolking - ontheemd of gevlucht.