Programma's

  • RSS - Nieuws
  • Twitter
  • Facebook
  • Stuur door

Het zou onmogelijk zijn om je mee te nemen naar alle programma's die wij in meer dan 150 landen steunen. In plaats daarvan lichten we een select aantal hulpprogramma's uitgebreid toe.

Programma's

Nepal: een veilig begin voor alle baby's

UNICEF zorgt ervoor dat ook gezinnen in moeilijk bereikbare gebieden in Nepal de juiste zorg krijgen om moeder- en babysterfte te voorkomen.

Swaziland: we gaan voor nul baby’s die geboren worden met hiv

Maar liefst 41% van de zwangere vrouwen in Swaziland heeft hiv. UNICEF doet er alles aan om er voor te zorgen dat kinderen zonder hiv worden geboren en tijdens hun tienerjaren niet worden geïnfecteerd met hiv.

Brazilie: jongeren als leiders van vandaag en morgen

Om jongeren de mogelijkheid te geven om op een positieve manier en nu al een verschil te maken in hun eigen toekomst, werkt UNICEF samen met een groot aantal jongeren in de 12 steden van het WK voetbal.

Guinee Bissau: de school als centrum voor ontwikkeling

Slechts 7 van de 10 kinderen in Guinee Bissau gaan naar de basisschool, één van de laagste cijfers in West Afrika. Om kinderen op school te krijgen en hen daar te houden, zet UNICEF vooral in op kindvriendelijke scholen.

Zuid-Afrika: Sport op school

Kinderen in Zuid-Afrika leven onder extreem moeilijke omstandigheden; ze hebben te maken met criminaliteit, geweld, hiv en aids, drugs en alcohol. UNICEF zet sport in om het leven van deze kinderen te verbeteren.