Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Wilt u iets bijzonders nalaten?

Wilt u iets bijzonders nalaten? Dat is makkelijker dan u denkt. Geef kinderen overal ter wereld de kans een mooie toekomst op te bouwen door UNICEF in uw testament te zetten.

De kansen die we krijgen als kind, maken hét verschil in je leven – net als waar je wieg staat. Hoe ouder we worden, hoe meer we ons dat realiseren. Daarom hebben veel mensen op hun bucketlist staan dat ze ‘ook nog iets goeds’ willen doen. Ze willen iets terugdoen voor de kansen die zij hebben gekregen in hun leven. Omdat ze ieder kind een goede toekomst gunnen. 

UNICEF is het daar van harte mee eens. Ieder kind heeft dezelfde rechten en verdient een toekomst. We zetten ons daarvoor dan ook met hart en ziel in. Maar dat kunnen we niet zonder u! Wilt u iets bijzonders nalaten? Steun UNICEF via uw testament. Ieder bedrag, groot of klein, is zeer welkom. Want daarmee geeft u kinderen overal ter wereld de kans een mooie toekomst op te bouwen. 

Zij laten iets bijzonders na – bekijk de video's

Niet naar school maar werken: Ina weet hoe dat is

Als meisje mocht Ina niet doorleren. Ze was thuis nodig, om het huishouden te doen en te zorgen voor de jongste kinderen. Juist dáárom is zo gemotiveerd iets bijzonders na te laten aan kinderen zoals zij. Al wonen die aan de andere kant van de wereld...

Onderzoek: dit staat bovenaan onze bucketlist

Of het nu om een écht geschreven lijstje gaat of eentje die we in ons hoofd ‘bijhouden’: ruim een kwart (26,6%) van de Nederlanders van 50 jaar of ouder heeft een bucketlist. Daar staan dingen op die we graag nog willen doen in ons leven. Een mooie reis maken bijvoorbeeld, of quality time doorbrengen met de (klein)kinderen. Ook bijzondere belevenissen zijn favoriet: van het noorderlicht zien tot een parachutesprong maken, of het leren van een vreemde taal. 18% van de mensen voegt bovendien aan hun bucketlist toe dat ze 'ook nog iets goeds' willen doen.
Bron: onderzoek ‘Bucketlist’, Panelwizard

Interesse of heeft u vragen?

Staat UNICEF al in uw testament?

Speciaal voor executeurs:

Welk kinderrecht heeft uw hart?

Wilt u iets bijzonders nalaten? Laat u inspireren door de rechten uit het Verdrag voor de Rechten van het Kind.

Art. 06: Recht op (over)leven en ontwikkelen
Elk kind heeft het recht op leven. Samen moeten we ervoor zorgen dat een kind kan (over)leven en zich kan ontwikkelen.

Art. 22: Recht op bescherming voor kinderen op de vlucht
Als een kind moet vluchten naar een ander land, moet het kind in dat land beschermd en geholpen worden.

Art. 24: Recht op gezondheid
Kinderen moeten gezond kunnen opgroeien. Goede voeding en deugdelijke en toegankelijke gezondheidszorg horen daarbij.

Art. 28: Recht op onderwijs
Alle kinderen moet naar school kunnen gaan – van de basisschool tot voortgezet en hoger onderwijs, als zij dat willen.

Bekijk alle 54 kinderrechten

Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want uw steun helpt kwetsbare kinderen wereldwijd niet alleen te overleven, maar ook hun dromen voor een beter leven waar te maken.

42
miljoen

kinderen minder ondervoed dan 15 jaar geleden

50%
minder

kindersterfte sinds 1990

70
miljoen

kinderen kregen tussen 2014 en 2018 onderwijsmaterialen

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok mgsht

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Brochure 'Nalaten aan UNICEF'

Nadat u dit formulier heeft ingevuld, krijgt u een downloadlink voor de brochure. U kunt ook aangeven dat u de brochure per post wil ontvangen.

Ik heb kennis genomen van het privacy statement en stem er mee in dat UNICEF Nederland overeenkomstig haar statement omgaat met de gegevens die ik UNICEF Nederland verstrek.