Informatie voor executeurs

Bent u benoemd tot executeur of heeft u deze rol als notaris? Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap die UNICEF ontvangt en ondersteunen u graag om de nalatenschap zo goed mogelijk af te wikkelen. 

Handleidingen voor executeurs

Veel executeurs vinden het prettig een leidraad te hebben voor het afwikkelen van een nalatenschap. Goede Doelen Nederland, de brancheorganisatie van goede doelen, heeft twee praktische handleidingen opgesteld. Download de handleiding die op uw situatie van toepassing is: 
Een goed doel als erfgenaam
Een goed doel als legataris

Contact 

Wilt u weten hoe u het bedrag uit een erfenis kunt overmaken aan UNICEF? Of heeft u andere vragen over een nalatenschap voor UNICEF? Neem dan contact met ons op:  

E-mail: info@unicef.nl 

Telefoon: 088 4449666 

Voor een goede administratie van deze bijzondere gift verzoeken wij u niet het algemene bankrekeningnummer te gebruiken, maar contact met ons op te nemen. 

RSIN

Het fiscaal nummer (RSIN) van UNICEF is 3417177.

ANBI-status UNICEF

UNICEF heeft de ANBI-status, waardoor wij geen schenk- en erfbelasting hoeven te betalen. Als executeur heeft u een speciaal document nodig van de Belastingdienst waarin dat wordt bevestigd. Vraag de meest actuele versie van dat document aan bij de Belastingdienst. Vul ‘UNICEF’ in en als plaatsnaam ‘Den Haag’.

Ivoorkust Plastic Bricks project

Maak een blijvend verschil

Vraag de brochure aan