Betty op een terras

Betty gaf haar liefde voor het leven door

Betty genoot van het leven. Ze had een mooi en veelzijdig bestaan, was een betrokken mens en zette zich met liefde in voor de ander. Ook nadat ze vorig jaar op 92-jarige leeftijd overleed. Betty liet een bedrag na aan meerdere maatschappelijke organisaties, waaronder UNICEF.

Betty vond haar roeping in het onderwijs. Na het behalen van haar onderwijsdiploma gaf ze de eerste jaren met veel plezier les in Friesland. Eenmaal getrouwd met haar grote liefde verhuisde ze naar de Randstad. Ook daar stond Betty voor de klas en gaf ze les aan zeer moeilijk lerende kinderen. Daar genoot ze enorm van.

Levensgenieter

Tot hun spijt kregen Betty en haar man nooit kinderen, iets waar zij verdriet van had maar haar er niet van weerhield om van het leven te genieten. Ze was heel dankbaar voor alle andere mooie en leuke ervaringen die zij in het leven heeft gekregen. Betty deed bijvoorbeeld aan amateurtoneel, hield van tuinieren en theater en genoot van gezelligheid met een glas wijn en bitterballen. Ze was ook decennialang actief als vrijwilliger, zelfs tot drie jaar voor haar overlijden.

Nieuwe carrière

Stilzitten paste niet bij Betty, uitdagingen des te meer. En zo begon rond haar zeventigste een nieuwe carrière. De aftrap was een figurantenrol in een Nederlandse tv-serie en al snel breidde het werk zich uit naar acteren en modellenwerk. Van een dansvoorstelling op het toneel, fotoshoots, tv-commercials en series, tot bedrijfsfilmpjes en werk als trainingsacteur op scholen, zodat studenten van haar konden leren.

Jong van hart

Betty stond - ook na het overlijden van haar man in 2010 - tot het einde positief in het leven. Toen ze minder mobiel werd, voelde zij zich nog steeds jong van hart en was ze dankbaar voor alles wat ze nog wel kon. Haar dankbaarheid voor alle mooie ervaringen en kansen in het leven geeft zij nu door via haar nalatenschap.

Wij zijn dankbaar voor Betty's steun. Met haar bijdrage kan UNICEF wereldwijd kwetsbare kinderen een betere toekomst geven.

Maak een blijvend verschil

Vraag de brochure aan

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

"Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat."

Lees meer over Annemarie