Vijf goede redenen om voor UNICEF te kiezen

Een nalatenschap wijst u niet zomaar toe. U wilt zeker weten dat uw nalatenschap goed terechtkomt en ook echt een verschil maakt. Dan is UNICEF een goede keuze.

UNICEF is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties, opgericht na de Tweede Wereldoorlog om destijds kinderen in Europa te helpen. Inmiddels komen we wereldwijd op voor de rechten van kinderen – dus ook in Nederland. Dat doen we zowel in noodsituaties als daarna, door de leefomstandigheden van kinderen structureel te verbeteren. Wij zijn er onvoorwaardelijk, voor ieder kind. Kiest u voor UNICEF, dan kiest u voor zekerheid en impact, want: 

1. We zijn ter plaatse

UNICEF werkt in 190 landen en gebieden. We helpen kinderen niet alleen te overleven, maar we ondersteunen ze ook bij het opbouwen van een toekomst. We zorgen voor blijvende verbeteringen waarvan meerdere generaties kunnen profiteren. Zo maken we heel concreet het verschil in de levens van kinderen.

2. We zijn efficiënt

Doordat we zo’n grote organisatie zijn, kunnen we voordeliger inkopen - van (nood)hulpgoederen tot onderwijsprogramma's. Voor minder geld kunnen we dus méér hulp bieden.

3. We zijn snel

Dankzij onze internationale bevoorradingsketen kunnen we heel snel hulp bieden in een noodsituatie. UNICEF is vaak als eerste ter plekke.

4. We hebben invloed

UNICEF heeft een invloedrijke stem en die laten we horen. Soms publiekelijk, soms achter de schermen. Maar we zijn er altijd voor kwetsbare kinderen.

5. We zijn betrouwbaar

UNICEF is onderdeel van de Verenigde Naties en bestaat al sinds 1946. In ons jaarverslag verantwoorden we onze inkomsten en uitgaven precies. Ons doel is om altijd minimaal 80 cent van iedere euro die binnenkomt te besteden aan ons werk voor kinderen, en dat lukt ons ook.

Kortom: een nalatenschap - groot of klein - is bij UNICEF in vertrouwde handen. Uw steun levert een belangrijke bijdrage aan een beter leven voor kinderen wereldwijd.

meisje in opvang na aardbeving turkije

Meer weten over nalaten aan een goed doel?

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

‘Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat.’

Dit heeft UNICEF door de jaren heen al bereikt:

Wij zijn zeer dankbaar voor elke nalatenschap, groot of klein. Want met uw bijdrage zorgt u voor een beter leven voor kinderen wereldwijd!

2,5 miljoen +

2,5 miljoen +

zorgverleners kregen in 2020 kleding ter bescherming tegen het coronavirus

4 miljoen

4 miljoen

kinderen kregen in 2020 een behandeling tegen ondervoeding

86%

86%

van alle kinderen is ingeënt tegen kinderziektes

Maak een blijvend verschil

Vraag de brochure aan