Miep Timmermans Miep Timmermans

Miep wilde dat kinderen zich blijven ontwikkelen

Miep Timmermans uit Arnhem is bijna honderd geworden, maar wist al vroeg in haar leven dat zij wilde nalaten aan UNICEF. Goede vriend Frans Brüning (74) vertelt waarom Miep schonk aan kinderen wereldwijd. “Wij hebben alles. Daarom vond Miep goede doelen heel belangrijk.”

Frans Bruning nalaten

“We kennen Miep via een sportgroepje. Meer dan twintig jaar hebben we met haar na het sporten koffie gedronken. Miep woonde samen met haar goede jeugdvriendin die ook Miep heette. De ‘twee Miepen’ waren allebei maatschappelijk werkers.

Jongeren

Kinderen speelden een grote rol in het leven van ’onze Miep’. Zelf had ze geen kinderen gekregen, maar in haar werk en dagelijkse leven was zij altijd met kinderen bezig. Met haar nalatenschap blijft Miep via UNICEF een verschil maken in het leven van heel veel kinderen, geheel passend bij wie zij was.

Miep vond het interessant om te bekijken hoe een kind zich ontwikkelt. In de jaren zestig had ze een jongerenadviesbureau opgericht voor pubers die vastliepen. Ze was altijd begaan met kinderen en zeer geïnteresseerd in jongeren.

“We vinden het een goede ontwikkeling dat er steeds meer interesse is voor nalaten aan goede doelen.”

Frans Brüning

Elk jaar een UNICEF-kerstkaart

Miep en haar vriendin hadden UNICEF al heel vroeg in hun testament opgenomen. De Miepen volgden wat er gebeurde in de wereld, bekeken al het nieuws en spraken daarover met ons. Ze reisden ook samen. Elk jaar stuurden ze een UNICEF-kerstkaart.

De laatste jaren gingen we elke week naar Miep toe. Ze wilde op 94-jarige leeftijd een iPad. Dat vind ik bijzonder; dat iemand een iPad kan bedienen die al ver in de negentig is en nooit een computer heeft gehad. Ze was heel nieuwsgierig en probeerde van alles uit. Tot de laatste dag was ze fris. Ze bleef altijd positief.

Lees ook de verhalen van Monique, Jose en Diny en anderen

Ontdek ze hier
Miep met bloemen

Niet om de aandacht

Miep liet niet na aan UNICEF om zichzelf op de borst te kloppen. Dat was niks voor Miep. Ze was niet iemand die zou zeggen: het komt van mij, jongens. Niet dat zij zich wegcijferde, ze was een stevige vrouw, maar die aandacht hoefde ze niet.

Waarom ze voor UNICEF heeft gekozen? Kinderen en onderwijs. Wij hebben hier alles al. Daarom vond ze nalaten aan kinderen belangrijk. We vinden het een goede ontwikkeling dat er steeds meer interesse is voor nalaten aan goede doelen.

“ Met haar nalatenschap blijft Miep een verschil maken in het leven van kinderen.”

Frans Brüning

Goede reden

Miep vond het belangrijk dat kinderen over de hele wereld zich kunnen ontwikkelen, zodat de ongelijkheid minder wordt. Kinderen moeten allemaal verzekerd zijn van goed onderwijs, gezond leven en veiligheid. Dat was de gedachte van Miep en is een goede reden om aan UNICEF te schenken.

De nalatenschap van Miep is besteed aan hulp aan kinderen die dat hard nodig hebben. Zo zorgt Miep met haar nalatenschap er mede voor dat kinderen in Ivoorkust naar school kunnen én een schonere omgeving krijgen. De scholen worden namelijk gebouwd van gerecycled plastic zwerfvuil: een bewezen veilige en bijzondere techniek die kinderen een toekomst geeft.”

Tips en inspiratie

Wilt u naar aanleiding van het verhaal van Miep Timmermans meer weten over nalaten aan UNICEF? Vraag hier onze brochure aan of stuur een e-mail naar nalaten@unicef.nl

U kunt Annemarie Blok, relatiemanager nalatenschappen van UNICEF, altijd mailen of bellen voor vragen of advies. Telefoon: 088 444 9650.

Op www.unicef.nl/nalaten vindt u verhalen van anderen en een handig stappenplan.

Miep familie

Maak een blijvend verschil

Vraag onze brochure aan