Eerste editie van de Youth Challenge in Nederland

9 maart 2022

Deze maand start een groep enthousiaste jongeren met de Youth Challenge. Zij worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken om de overstap van school naar werk beter te maken. Hierbij worden de jongeren begeleid door mentoren uit het bedrijfsleven. Met de Youth Challenge zorgt UNICEF ervoor dat jongeren de juiste skills krijgen om op de arbeidsmarkt te komen én te blijven. 

Gs interactie 025

Wat is de Youth Challenge? 

De Youth Challenge is een internationale competitie waarin jongeren worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken voor maatschappelijke problemen waar zij tegenaan lopen. Wereldwijd heeft de Youth Challenge al tot innovatieve oplossingen geleid. Dit jaar komt de Youth Challenge voor het eerst naar Nederland!  

Jongeren in Nederland werken aan oplossingen om de overstap van school naar werk te verbeteren, want aansluiting vinden op de arbeidsmarkt is niet voor elke jongere vanzelfsprekend. 

Hoe ziet het traject eruit? 

De Youth Challenge bestaat uit bootcamp dagen, een pitchdag en een eindevenement. Leerlingen van het Albeda in Rotterdam werken in teamverband aan hun eigen project. Hierbij maakt ieder team kans op een startkapitaal. Ook komen jongeren erachter waar hun talenten en interesses liggen. Hierbij werken ze aan 21e-eeuwse vaardigheden die hen helpen om op de arbeidsmarkt te komen én te blijven. 

Het winnende team uit Nederland krijgt de unieke kans om hun oplossing verder uit te werken en te pitchen tijdens de internationale Youth Challenge finale.  

Wij geloven in de kracht van jongeren. Zij zijn experts in hun eigen leven en weten als geen ander wat beter kan en moet. Ze zitten vol ideeën hoe de wereld verbeterd kan worden, zowel voor zichzelf als voor toekomstige generaties. 

Met wie werken we samen? 

De Youth Challenge is een initiatief van Generation Unlimited en UNICEF Nederland in samenwerking met CNV Jongeren (uitvoerend partner), het Albeda (onderwijspartner), Butterfly Works (design thinking partner), en Regioplan (impactpartner). Mentoren van Randstand en Cognizant begeleiden de jongeren tijdens het traject. De eerste editie van de Youth Challenge in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt met de financiële steun van o.a. Fonds 21, Cognizant, de Janivo Stichting, de Goldschmeding Foundation en Platform Jongeren en Werk.