Jongeren met verdrag en papieren

30 jaar Kinderrechtenverdrag

Er is één document waarop alles wat we doen is gebaseerd: het Verdrag voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties. Dit jaar vieren we dat dat deze Kinderrechten al dertig jaar bestaan!

poster Jongerenfestival

(Y)OUR RIGHTS festival

Op 20 november wordt er overal ter wereld gevierd dat het Kinderrechtenverdrag 30 jaar bestaat. Van Beijing tot New York, van Zuid Afrika tot Moskou.
Ook UNICEF viert dit groots met het (Y)OUR RIGHTS FESTIVAL in de Hooglandse Kerk in Leiden. Een festival met minister de Jonge, jongeren, volwassenen, influencers, optredens, en veel meer. Een dag vol creativiteit, muziek, foodtrucks en workshops. Op dit feest staan jongeren centraal want sinds 1989 hebben zij het recht op hun eigen mening, en het recht om deze mening te uiten. 

De vraag is nu aan de volwassenen: Durf jij het gesprek aan te gaan met jongeren, en écht naar ze te luisteren?

Inschrijven voor het festival kan op deze speciale aanmeldpagina. Wij sturen je een mail zodra het programma bekend is.

Kinderrechten

Het verdrag bestaat uit 54 artikelen die allemaal beschrijven wat de rechten van kinderen wereldwijd zijn. Recht op gezondheid. Recht op onderwijs. Recht op bescherming tegen mishandeling. Het is zelfs in het verdrag opgenomen dat kinderen moeten worden geïnformeerd over hun rechten. 

Lees meer over kinderrechten

Kinderen spreken zich uit voor deze kinderenrechten. En jij, durf jij te luisteren?