jongeren zitten op bank bij youth challenge event

Youth Challenge

Aansluiting op de arbeidsmarkt is niet voor elke jongere vanzelfsprekend. Tijdens de Youth Challenge worden jongeren gestimuleerd om innovatieve oplossingen te bedenken om de overstap van school naar werk beter te maken. Hierbij werken jongeren samen met mentoren uit het bedrijfsleven. 

Dit zijn de teams van de Youth Challenge 2022!

Klik hier

Youth Challenge voor jongeren

Tijdens de Youth Challenge werkt een enthousiaste groep jongeren van Albeda in Rotterdam aan hun eigen project. Hierbij maakt ieder team kans op een startkapitaal! Tegelijkertijd komen jongeren erachter waar hun talenten en interesses liggen. Hierbij werken ze aan 21e-eeuwse vaardigheden die hen helpen om op de arbeidsmarkt te komen én te blijven. 

Youth Challenge voor bedrijven

Jongeren werken samen met mentoren uit het bedrijfsleven aan innovatieve oplossingen die helpen in de transitie van school naar werk. Naast de bedrijvenpartners heeft UNICEF Nederland een nauwe samenwerking met CNV jongeren (uitvoerend partner), Albeda (onderwijspartner), Butterfly Works (design thinking partner) en Regioplan (impactpartner).

De internationale Youth Challenge

De Youth Challenge is een initiatief van Generation Unlimited, een wereldwijd publiek-privaat partnerschap dat tot doel heeft dat elke jongere voor 2030 kwalitatief onderwijs volgt of een passende baan heeft, en actief deelneemt aan de maatschappij. Ieder jaar wordt de internationale Youth Challenge finale georganiseerd. Het winnende team uit Nederland krijgt de unieke kans om hun innovatieve oplossing verder uit te werken en te pitchen tijdens de internationale Youth Challenge finale. 

meisje spreekt op youth challenge

Supporters

De eerste editie van de Youth Challenge in Nederland wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van o.a. Fonds 21, Cognizant, Randstad en de Janivo Stichting.

Neem contact op als bedrijf over de Youth Challenge

Marjanne accountmanager

Marjanne van der Helm

Partnership Manager New Business

mvanderhelm@unicef.nl

+31 658909817