Tienduizend kinderen in gevaar in noordwesten van Syrië

7 januari 2019

In het noordwesten van Syrië zijn bijna tienduizend kinderen in gevaar door opgelaaide gevechten en overstromingen.

Kinderen in het noordwesten van Syrië krijgen UNICEF Basics, zoals dekens en winterkleding.

Kinderen in het noordwesten van Syrië krijgen UNICEF Basics, zoals dekens en winterkleding.

Kinderen in het noordwesten van Syrië krijgen UNICEF Basics, zoals dekens en winterkleding.

Door de escalatie van het geweld en de overstromingen zijn gezinnen op de vlucht geslagen. Ze kunnen alleen terecht in opvangkampen die al overvol zijn. De levens van bijna 10.000 kinderen zijn in gevaar. In het noordwesten van Syrië is het vreselijk koud en dat maakt hun situatie nog erger.

UNICEF heeft via vrachtwagens hulpgoederen naar de getroffen regio gebracht. Het gaat om UNICEF Basics als dekens, winterkleding, brandstof voor verwarming, voedingssupplementen, energiebiscuits en schooltenten.