Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Podcasts

Michael (18) was kindsoldaat in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

De vergeten crisis in CAR

Kinderen in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) groeien op in het armste land ter wereld. De CAR telt 2,4 miljoen kinderen, voor wie het niet vanzelfsprekend is om in veiligheid en goede gezondheid op te groeien. Collega Floor vertelt over de situatie in het land en de kinderen die ze daar ontmoette tijdens haar bezoek. Wat doet UNICEF, en kan de juiste zorg en aandacht de mensen in het land hoop brengen?

Podcast De vergeten crisis in CAR

De deelnemers aan de UNICEF Rift Valley Marathon Experience 2018

UNICEF Rift Valley Marathon Experience

In mei 2018 deden 29 lopers in Kenia mee aan de eerste editie van de UNICEF Rift Valley Marathon Experience. In deze podcast vertellen organisator Walther Hesselink en deelnemer Suzanne Wartenbergh over geploeter door de rode klei, blije kinderen, ontroerde lopers en persoonlijke triomfen.

Podcast Marathon

Op de vlucht uit Raqqa, Syrië.

Onder de radar

Gerrit van den Berg, woordvoerder van UNICEF Nederland, werkte twee weken op het UNICEF-kantoor in Jordanië. Daar maakte hij kennis met een bijzonder team dat schendingen van kinderrechten in Syrië vastlegt en rapporteert. Dat gebeurt buiten de spotlights, zodat hun werk en de kinderen om wie het gaat geen gevaar lopen.

Podcast Onder de radar

Gerelateerd aan dit onderwerp