Giro555 start actie voor slachtoffers aardbeving

7 februari 2023

De samenwerkende hulporganisaties (SHO) openen vandaag Giro555 in een nationale actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. 

Slachtoffers in het puin na verwoestende aardbeving giro555

Geef nu via giro555.nl

Geef nu via giro555.nl

De hulporganisaties maken zich ernstig zorgen over de gevolgen van de aardbevingen. De bevingen hebben enorm veel schade aangericht en het dodental is inmiddels opgelopen tot boven de 5.000 mensen. Het aantal gewonden staat nu op 15.000, de verwachting is dat dit aantal nog verder op zal lopen.  

Humanitaire ramp

Kinderen en gezinnen zitten, vanwege instortingsgevaar, in de ijzige kou zonder enige bescherming. De sneeuwstormen in de regio maken het nog zwaarder. Om dit te kunnen overleven is het van levensbelang dat er zo snel mogelijk hulp komt. Voor zowel de korte als de lange termijn. De samenwerkende hulporganisaties slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om samen in actie te komen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. Het gironummer is per direct geopend. 

Noodhulp hard nodig

De gevolgen van de ramp zijn nog niet te overzien. In Turkije loopt het aantal slachtoffers snel op en in Syrië was 90% van de bevolking in deze regio al afhankelijk van noodhulp. De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in de gebieden aanwezig. Zij bieden directe noodhulp, aan onder andere de duizenden kinderen in de getroffen gebieden. Noodhulp zoals: medische zorg, eten, dekens en psychosociale hulp. Om dit te kunnen realiseren zijn vele tientallen miljoenen euro’s nodig. Doneren kan via giro555.nl. 

Hulp aan Oekraïne gaat ook door

Ook in Oekraïne blijft hulp hard nodig, hiervoor kan ook gedoneerd worden. Bij deze donatie moet worden vermeld dat de bijdrage voor Oekraïne bestemd is.  

Organisaties achter Giro555

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Dit zijn de hulporganisaties achter deze Giro555-actie: Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF Nederland, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision. 

Help slachtoffers aardbeving

Doneer nu