Curaçao

NL EN

Curaçao is een eiland in de Cariben en onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is een autonoom land. UNICEF Nederland pleit voor de verbetering van de situatie van kinderen in het hele Koninkrijk. Op Curaçao bevordert UNICEF kinderrechteneducatie en participatie-activiteiten. 

Curacao skater

Wat doet UNICEF?

UNICEF organiseert in 2020 de tweede editie van het Kinderrechten Filmfestival op de Cariben. Zo ondersteunt UNICEF leerlingen op basisscholen met kinderrechteneducatie en participatie-activiteiten.

In 2018 is de cursus Spring School on Child Rights voor professionals georganiseerd. Dit programma is georganiseerd samen met de Universiteit van Curaçao en de Universiteit Leiden en geheel gericht op kinderrechten in de Caribische context. Meer dan 30 professionals uit Curaçao en de Caribische regio namen deel aan deze unieke cursus. UNICEF zal ook een tweede ronde van het Spring School programma op Curaçao ondersteunen. 

UNICEF pleit al langer voor de verbetering van de situatie van kinderen. Zo heeft UNICEF in 2013 een situatieanalyse gedaan en rapport uitgebracht over de kinderrechtensituatie op Curaçao. Hieruit kwamen o.a. aanbevelingen voor sociale initiatieven en beleidsmaatregelen om levensomstandigheden en kansen voor kinderen te verbeteren. De analyse is uitgevoerd in samenwerking met de betrokken Curaçaose ministeries en lokale organisaties. Zie ook de Engelstalige versie.