Kinderen in Sint Maarten ook komende vier jaar gesteund

29 oktober 2020

Goed nieuws! Ook de komende vier jaar zal UNICEF Nederland samen met de regering van Sint Maarten alles op alles zetten om de situatie voor kinderen te verbeteren.

vader en kind

Hulp na orkanen en bij pandemie

In 2017 werd het eiland zwaar getroffen door orkaan Irma. En nu komen daar de gevolgen van de coronacrisis bovenop. De gebeurtenissen van de laatste jaren en de verslechterde economische situatie hebben een impact op het psychisch welzijn van de kinderen en hun ouders.

Een vierjarig project, gefinancierd uit het wederopbouwfonds voor Sint Maarten en beheerd door de Wereldbank, gaat van start.  UNICEF Nederland kan daardoor blijven werken aan het versterken van het kinderbeschermingssysteem, het welzijn van kinderen, jongeren en hun ouders en aan rampenvoorbereiding. “De kinderen op Sint Maarten hebben het zwaar, door allerlei omstandigheden. Samen met de overheid en maatschappelijke partners kunnen we nu de dienstverlening en capaciteit op Sint Maarten versterken." aldus Marieke Roelfsema, Projectmanager bij UNICEF. "Nu met de coronapandemie is het nog urgenter om kinderen en hun families te ondersteunen".

Nauwe samenwerking met overheid

We zullen on, in nauwe samenwerking met de regering, richten op o.a. opvoedadvies voor ouders, psychosociaal welzijn, informatie voor jongeren en hun aansluiting met de arbeidsmarkt, het sociale klimaat op scholen, aanpak van kindermishandeling en rampenvoorbereiding.

The project was designed to support schools in disaster preparedness and management, and strengthen the systems that underlie children’s psychosocial well-being and safety to better the lives of many young Sint Maarteners,” aldus Michelle Keane, World Bank Program Manager van het Sint Maarten Trust Fund.

Meer informatie over het project lees je op onze Engelstalige pagina of in het persbericht van de Wereldbank