Jongeren steunen elkaar

'Geluk onder druk?' voor en door jongeren

Heb jij last van spanning of stress en op welke (positieve) manier ga je daarmee om? UNICEF Nederland heeft hier onderzoek naar gedaan en de resultaten hebben we hier voor je. Jullie blijken het meeste druk te voelen door school en nauwelijks door social media. In de video zie je binnen 1 minuut wat er uit het onderzoek naar voren komt.

Je hoort vaak volwassenen op tv vertellen hoe het met jongeren gaat. Ik denk dan, hoe ben je daarachter gekomen? Heb je een gesprek gehad met jongeren of zie je dat aan ze? Ik denk dat je het alleen echt kunt weten als je het jongeren zelf laat vertellen, en dat gebeurt veel te weinig.”  – jongen, (16)

Bijzonder aan het onderzoek "Geluk onder Druk?' is dat we niet over, maar vooral mét jongeren praten. Want wie weet het best hoe het met jongeren gaat? Juist! Jongeren zelf. Daarom zijn er jongeren betrokken die niet alleen vragen beantwoorden maar ook echt over de inhoud meepraten, zoals Lieke (17): “Ik heb gekeken of de vragen goed gesteld worden en of ze geen dingen vergaten te vragen aan de jongeren.”