Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

'Geluk onder druk?' voor en door jongeren

Je bent jong en je... bent present! School, online, sport, vrienden, werken....het lijkt als of jongeren altijd aan (moeten) staan. Maar voel je als jongere daardoor niet veel te veel druk? Dat onderzoekt UNICEF Nederland. Heb jij last van spanning of stress en op welke (positieve) manier ga je daarmee om?

Voel jij ook vaak prestatiedruk en heb je last van stress?

Hoe ga jij om met druk?

Hoe kan je voorkomen dat je last krijgt van de druk die je voelt? Voelt het alsof je altijd moet presteren? Of heb je juist vaak het gevoel dat het niet uitmaakt of je je best doet?

Het onderzoek gaat dit bekijken. Uit het onderzoek komen praktische tips. Over hoe je het best met druk kunt omgaan en hoe je er met je omgeving over kan praten. Want wie goed in zijn of haar vel zit kan tegen een stootje.

Bijzonder aan het onderzoek "Geluk onder Druk?' is dat we niet over, maar vooral mét jongeren praten. Want wie weet het best hoe het met jongeren gaat? Juist! Jongeren zelf. Daarom zijn er jongeren betrokken die niet alleen vragen beantwoorden maar ook echt over de inhoud meepraten, zoals Lieke (17): “Ik ga kijken of de vragen goed gesteld worden en of ze geen dingen vergeten te vragen aan de jongeren.”

Op school?

Het Jongerenpanel van UNICEF Nederland is betrokken bij het onderzoek want ze vinden dit onderwerp ook belangrijk. Daarom geven ze binnenkort ook workshops op scholen over mentaal welzijn. Wil je dat ze bij jouw school langskomen? Meld je dan aan! 

Gerelateerd aan dit onderwerp