Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

'Geluk onder druk?': een onderzoek over, maar vooral met jongeren

Ervaren jongeren in Nederland meer stress, faalangst, eenzaamheid en prestatiedruk dan de generaties voor hen? Het lijkt er wel op, maar om het zeker te weten doet UNICEF Nederland nu onderzoek naar mentaal welzijn van tieners. En jongeren zijn hier heel actief bij betrokken.

Geluk onder druk?

In Nederland wonen ongeveer 1,5 miljoen jongeren. Regelmatig lezen we dat zij het (te) druk hebben en daar ook last van hebben. Kloppen deze signalen? UNICEF Nederland laat nu onderzoeken in welke mate tieners en jongeren spanning of stress ervaren en op welke (positieve) manier jongeren hier zelf mee om gaan. Want wie goed in zijn of haar vel zit kan tegen een stootje.

Dit onderzoek 'Geluk onder druk?' duurt 1,5 jaar en gebeurt in samenwerking met het Trimbos Instituut, Stichting Alexander, de Universiteit Utrecht en jongeren zelf.

Generation Unlimited

Het onderzoek past binnen het internationale programma Generation Unlimited, waar UNICEF onderdeel van is. Daarvoor wordt samengewerkt met jongeren over de hele wereld om te onderzoeken wat zij nodig hebben voor de samenleving van nu en van de toekomst. Mentale weerbaarheid van jongeren is hier een essentieel onderdeel van. 

Gerelateerd aan dit onderwerp