Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Coronavirus

Scholen en kinderopvang dicht, werknemers die massaal thuis werken, grote druk op zorgverleners: het coronavirus heeft onze samenleving in zijn greep. Maar toch gaat het leven door. Kinderen moeten net als anders kunnen leren, spelen en – ook al is het op afstand – kunnen praten met opa en oma.

UNICEF laat talloze kinderen in de hele wereld via thuisonderwijs leren. We weten hoe we kinderen kunnen helpen als ze angstig of verdrietig zijn en we stimuleren hen om hun mening te geven en te praten over wat hen bezighoudt. Al die ervaring willen we graag delen met ouders, leerkrachten en kinderen in Nederland, zodat we samen deze rare weken op de best mogelijke manier kunnen invullen.

Voorlichting over het coronavirus van UNICEF India

UNICEF India verspreidt via Twitter voorlichtingsmaterialen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

UNICEF India verspreidt via Twitter voorlichtingsmaterialen om de verspreiding van het coronavirus te stoppen.

Informatie, tips en advies

Via deze pagina vind je bijvoorbeeld actuele informatie over ons werk in Nederland en daarbuiten, adviezen over leren op afstand en tips over hoe je met kinderen over het coronavirus kunt praten.

Voor informatie over het virus zelf verwijzen we naar de website van het RIVM.

En tot slot: handen wassen is heel belangrijk 

Bouw er een feestje omheen met de Corona Handdans!

Gerelateerd aan dit onderwerp