moeder en dochter wandelen op kade

Quality time op Bonaire, Sint Eustatius en Saba

NL EN

Samen mooie momenten beleven is voor ouders en kinderen in deze drukke tijden niet altijd makkelijk. Ieders tijd wordt al gauw opgeslokt door werk, opvang, school, en andere zaken. Toch is tijd maken voor elkaar niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 

moeder wandelt met kinderen langs t strand Saba

Ontwikkeling van het kind

Kinderen kunnen tijdens het spelen hun creativiteit ontwikkelen, leren samen spelen, hun zelfstandigheid bevorderen en natuurlijk lekker bewegen. Alle vormen van spel en spelen dragen op hun eigen manier bij aan de ontwikkeling van het kind. Kleine momenten die samen worden doorgebracht, kunnen later leiden tot meer zelfvertrouwen en stelt kinderen in staat hun talenten te ontwikkelen.

Inspiratie

Om ouders en verzorgers zoveel mogelijk ideeën te geven voor quality time, zijn we inspiratie gaan ophalen bij verschillende families op de drie eilanden. Want wat vinden deze gezinnen leuk om samen te doen? En welk plezier halen zij hieruit? Daarmee zijn we een inspiratiecampagne begonnen.

Storytelling en video's

We zijn met ouders, verzorgers en kinderen in gesprek gegaan over wat quality time voor hen betekent. Een aantal voorbeelden van de manier waarop families samen tijd doorbrengen is in een videoreeks vastgelegd. De videos van Saba, Sint Eustatius en Bonaire zijn gedeeld op onze facebookpagina, waar we ook regelmatig tips en activiteiten van quality time plaatsen.

De familie Smith gaat kamperen in de tuin! En de jongens waarom hun moeder Monica een supermoeder is. Monica heeft verschillende tips om samen tijd te besteden, zonder dat het veel geld of voorbereidingstijd hoeft te kosten.

Interactieve Theatershow

Wanneer krijgen ouders de kans om samen met hun kinderen hun talenten te laten zien?! Samen met Archell Thompson, professioneel storyteller, maken we op ieder eiland een theatervoorstelling waarbij kinderen samen met hun ouder/verzorger de hoofdrol spelen. Een mooie kans voor ouders/verzorgers om samen met kinderen een unieke ervaring te beleven.

Samenwerking

De campagne is ontwikkeld met professionals en ouders van Bonaire, Saba en Sint Eustatius in de talen Engels, Nederlands en Papiamentu. De campagne is tot stand gekomen in samenwerking met de Openbaar Lichamen van Bonaire, Saba en Sint Eustatius en maakt onderdeel uit van het UNICEF BES-programma dat door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mogelijk is gemaakt.

Lees meer over ons werk in het Caribisch deel van Nederland.

Ouderschap

UNICEF helpt ouders bij het ouderschap om kinderen de beste start te kunnen geven. Lees meer informatie, tips, adviezen en feiten over ouderschap van de UNICEF-experts op onze Internationale website.

poster moeder en dochter kaarten

#World Day of Play

Tijdens de International World Day of Play op 28 mei staat het belang van spelen centraal. Voor deze dag hebben we ouders, scholen, verenigingen en kerkgemeenschappen gevraagd om een bijdrage te leveren door leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren. Hoe spelen zij het liefst samen? Bekijk onze social posts hierover.