Corona: geef kinderen weer de ruimte om te groeien

Voor miljoenen kinderen zijn de gevolgen van deze wereldwijde crisis rampzalig. Armoede stijgt, onderwijs staat stil, zorg is niet of nauwelijks toegankelijk. 

Voor ieder kind van nu, en voor de toekomst van ons allemaal

In deze wereldwijde crisis werkt UNICEF extra hard voor ieder kind van nu en voor de toekomst van ons allemaal. Want waar wij in Nederland ook nog zoekende zijn naar de juiste uitweg, is die voor kwetsbare kinderen over de wereld nog veel moeilijker. 

De coronapandemie heeft de wereld op het gebied van kinderwelzijn decennia teruggeworpen in de tijd. Er is onmiddellijk actie nodig om ervoor te zorgen dat dit niet nog erger wordt, dat we weer kunnen herbouwen en herstellen. Dat kinderen wereldwijd weer de zorg, scholing en voeding krijgen waar ze recht op hebben. Zodat ze weer de ruimte krijgen om te groeien. 

Bescherm de rechten van het kind, ook tijdens een crisis

In een verklaring samengesteld en ondersteund door de EU, GRULAC-landen en de Group of Friends of Children en de SDGs wordt gevraagd om tijdens deze wereldwijde pandemie onderwijs, voeding, gezond en veiligheid van kinderen prioriteit te geven. De verklaring, die ook is ondertekend door de Nederlandse regering, ondersteunt de oproep van de Verenigde Naties en UNICEF om kwetsbare kinderen te beschermen.

Man krijgt vaccinatie van COVAX

Op 6 maart kregen de eerste zorgverleners in de Filipijnen een prik. UNICEF zorgt ervoor dat de COVAX-vaccins door het hele land vervoert en verspreid kunnen worden. 

Op 6 maart kregen de eerste zorgverleners in de Filipijnen een prik. UNICEF zorgt ervoor dat de COVAX-vaccins door het hele land vervoert en verspreid kunnen worden. 

UNICEF staat voor de grootste vaccinatieoperatie ooit

Als we kinderen wereldwijd willen beschermen tegen de rampzalige gevolgen van een crisis die al veel te lang duurt, moet iedereen toegang krijgen tot een vaccin. Waar je ook woont. Alleen met een eerlijke verdeling van coronavaccins maken we een einde aan deze pandemie. 

Als vaccinatieexpert helpt UNICEF samen met haar partners bij COVX om coronavaccins in 92 armere landen te verdelen, verzenden en bezorgen. We leiden zorgpersoneel op en stomen overheden klaar. We komen in alle uithoeken van de wereld, en zetten 75 jaar aan ervaring in om iedereen te bereiken. Want in een wereldwijde crisis laat je niemand achter.

Kinderen leren thuis Nederland

UNICEF maakt zich zorgen over de impact van de coronacrisis op kinderen en jongeren in Nederland. 

UNICEF maakt zich zorgen over de impact van de coronacrisis op kinderen en jongeren in Nederland. 

Corona in Nederland

Een lockdown, schoolsluitingen, een avondklok; de coronacrisis heeft ook in Nederland een grote impact op kinderen en jongeren. UNICEF maakt zich zorgen over de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom zetten wij ons in om ontwikkelingsrisico’s als gevolg van coronamaatregelen in het bijzonder door de schoolsluiting nú te beperken, in kaart brengen en herstellen en in het vervolg zoveel mogelijk te voorkomen dat ontwikkelingsschade ontstaat in bestrijding van een pandemie.

UNICEF also wants to support children and their parents in the Dutch Caribbean. We help families navigate these strange times with tools, tips and valuable advice. 

Wil jij helpen?

Het is alle hens aan dek voor kinderen in de hele wereld. Hoe sneller we een einde maken aan de pandemie, hoe eerder we ervoor kunnen zorgen dat ieder kind weer kind kan zijn.