Employee Engagement

Medewerkers vinden het in toenemende mate belangrijk om voor een maatschappelijk betrokken werkgever te werken. Én wat is er mooier dan dit samen met hen vorm te geven? 

Zo inspireer en verenig je medewerkers door hen te verbinden rondom het levensreddende werk van UNICEF voor kinderen. Werknemers worden bewust van kritieke problemen en krijgen zodanig de tools aangeboden om samen met hun werkgever een verschil te maken voor de toekomst van een kind.    

Hiermee groeit ook de bedrijfstrots en betrokkenheid, én bouw je aan je merk als werkgever, met UNICEF als een (internationaal) herkenbaar doel. 

Wat houdt employee enagement in?

Met Employee Engagement doelen we op de emotionele betrokkenheid van medewerkers bij de organisatie en haar strategische doelen. Daarnaast zijn betrokken werknemers van belang om betere bedrijfsresultaten te realiseren en behoudt u hiermee talent over langere termijn.  

Wat doet UNICEF

UNICEF kan de tools en middelen bieden die u nodig heeft om een ​​effectieve en impactvolle donatiecampagne voor werknemers te creëren. Een donatiecampagne is een gemakkelijke manier voor de werknemers van uw bedrijf om het levensreddende werk van UNICEF voor kinderen rechtstreeks te financieren. Veel bedrijven verdubbelen hun steun en stimuleren het geven van werknemers. Voor internationaal opererende organisaties kunnen we helpen bij het opstellen van een online donatiepagina, waarmee fondsen voor bijvoorbeeld een noodhulp campagne eenvoudig verzamelt kunnen worden en de betrokkenheid van werknemers wordt ondersteund.   

Ook zijn er tal van andere mogelijkheden om medewerkers te betrekken en samen met UNICEF een maximale impact voor kinderen te bereiken:  

 • Doneren van bovenwettelijk verlofdagen  
 • Mentoring van jongeren door mee te doen aan de UNICEF Youth Challenge 
 • Zet specifieke expertise binnen uw organisatie in om UNICEFs werk te ondersteunen als onderdeel van een breder partnerschap. 
 • Bezoek UNICEFs internationale programma’s middels een virtueel veldbezoek
 • Verbind uw eigen sportevent, jubileum, etc. om bewustwording en impact voor kinderenrechten te realiseren 

  ING Run for UNICEF - Oostenrijk

  Voorbeeld samenwerkingen

  • ING Run for Youth: Om geld op te halen voor jongeren, organiseerde ING in 17 landen een loop voor 1500 collega's. Bekijk de video hier. 
  • Avery Dennison: In het kader van een Month of Giving, orgnaniseerde Avery Dennison in november 2020 verschillende online activiteiten waarmee geld werd opgehaald dat ingezet kon worden door UNICEF in de strijd tegen corona. Meer informatie.  

  Contact

  Voor meer informatie neem contact op met:

  Marjanne accountmanager

  Marjanne van der Helm

  Partnership Manager New Business

  mvanderhelm@unicef.nl

  +31 658909817