UNICEF | geef-een-dag

Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op. Met UNICEF | geef-een-dag kan iedereen in Nederland eenvoudig een steentje bijdragen door een vrije dag te geven voor kinderen. 

Organisaties die meedoen, bieden hun werknemers de mogelijkheid om vrije dagen uit te laten betalen aan UNICEF. Eentje die anders zou komen te vervallen, die zij best kunnen missen of die ze met een goed gevoel doneren. Want UNICEF zet elke gedoneerde dag om in de structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs. Zo zetten wij ons met geef-een-dag, samen met werkgevers en werknemers in Nederland, in voor kinderen wereldwijd. 

93 miljoen

vrije dagen in de Nederlandse markt die we niet opnemen

Samen zijn deze opgespaarde vrije dagen 17 miljard euro waard. 

60 organisaties

en hun medewerkers doen al mee met geef-een-dag

Bovendien werken we samen met verschillende partijen om meedoen aan geef-een-dag zo makkelijk mogelijk te maken. Zo namen HR-dienstverleners ADP en Raet geef-een-dag op in hun softwarepakket

Meteen aanmelden?

Ja ik doe mee

Het verschil maken met vrije dagen

93 miljoen, dat is het aantal opgespaarde vrije dagen in de Nederlandse markt. Met de waarde van al die vrije dagen zouden wij natuurlijk onvoorstelbaar veel kinderen kunnen helpen.

Maar één gedoneerde vrije dag maakt ook al een groot verschil, denk aan:

  • schoolspullen voor 16 kinderen;
  • hulp voor 2 ernstig ondervoede kinderen;
  • een jaar lang schoon drinkwater voor 11 kinderen.

Doneer jij ook een vrije dag?

“Meedoen is makkelijk en je doet echt iets goeds met je vrije dagen. Voor Expedia was meedoen aan geef-een-dag een no brainer”

Olivier Pernoud, director market management Benelux & Nordic bij Expedia
Hoe werkt het?

Organisaties die meedoen aan geef-een-dag bieden hun medewerkers de mogelijkheid een vrije dag te doneren aan UNICEF. Het laten uitbetalen van een vrije dag aan UNICEF werkt op dezelfde manier als het verlonen van een vrije dag wanneer een medewerker die verkoopt. Over de gedoneerde vrije dag worden alle verplichte heffingen afgedragen aan de Belastingdienst. Het nettobedrag wordt aan ons overgemaakt.

Kan iedereen meedoen?

Elke organisatie met medewerkers in loondienst kan meedoen. De enige voorwaarde is dat uw organisatie meer dan het aantal wettelijk verplichte verlofdagen verstrekt. Want alleen bovenwettelijke vrije dagen kunnen gedoneerd worden aan UNICEF. 

Medewerkers die willen doneren moeten dus ook bovenwettelijk verlof hebben. Én een werkgever die meedoet aan geef-een-dag natuurlijk!

Wat doet UNICEF met de gedoneerde vrije dagen?

Medewerkers die een dag doneren kunnen zelf kiezen of zij bijdragen aan ons werk op het gebied van kinderen op de vlucht, weerbare jongeren en voeding. UNICEF besteedt de volledige nettowaarde van de gedoneerde dag aan het gekozen thema. 

Ik ben ZZP'er. Kan ik ook meedoen?

Helaas is het voor ZZP'ers niet mogelijk om vrije dagen te doneren. U kunt ons wel op andere manieren steunen:

  • Met een lidmaatschap doneert u maandelijks een zelfgekozen bedrag aan UNICEF.
  • Als flex-donateur bepaalt u elke maand heel makkelijk per sms of u wel of niet doneert.
  • En natuurlijk zijn ook eenmalige donaties bij ons altijd van harte welkom. 

Werknemers van deze organisaties doneren al vrije dagen: 

ADP, Ambulance Amsterdam, Azbil Telstar Benelux BV, CH Robinson Europe BV, Cunningham Linsey, DotXS, Gemeente Den Haag, Gemeente Vianen, Holla Advocaten, Huis & Erf, Intergamma BV, Mevas, NBD Biblion, Prominent, Raet, Ranpak, Rovasta, Van Scherpenzeel, Schiphol, Scholten Awater, Smit en Dorlas Koffiebranders, Stichting Cicero Zorggroep, Stichting Eykenburg, Stichting Kinderopvang Alkmaar, Strict consultancy, The Valley, Torn Belastingadviseurs en accountants, Visma, WAA Groep, Whyz, e.a.

Meer weten? Vraag hier geheel vrijblijvend ons informatiepakket aan. En natuurlijk kunt u ons voor specifieke vragen ook mailen of bellen.

Wij denken graag met u mee.

Gs portret 021

Tim Koops

New Business & Propositions Officer

tkoops@unicef.nl

+31 (0)6 1412 9815