relatiemanager Annemarie

'Oog hebben voor een ander, dat vind ik mooi'

Iets betekenen voor een ander, ook als je er niet meer bent. Steeds meer mensen doen dat door UNICEF op te nemen in hun testament. Een weloverwogen keuze, weet relatiemanager nalatenschappen Annemarie Blok: “Zij willen de kansen die zij in hun leven hebben gehad doorgeven.” 

Wilt u persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF? Onze relatiemanager Annemarie Blok helpt u graag met al uw vragen. U kunt contact opnemen via nalaten@unicef.nl of via telefoonnummer +31 (0)88 444 96 50

Annemarie Blok werkt bijna dertig jaar bij UNICEF in Den Haag: "Ik vind het een belangrijke organisatie. UNICEF zorgt wereldwijd voor structurele verbeteringen voor kinderen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Tegelijkertijd bieden wij direct noodhulp bij rampen of een acute hongersnood.  

Belangrijk dat kinderen kansen krijgen

Met mijn werk draag ik bij aan een beter leven voor kinderen die in moeilijke omstandigheden geboren worden of opgroeien. Ik vind het belangrijk dat ook die kinderen kansen krijgen. Want ja, waar je wieg staat is toch een kwestie van geluk. Iedereen kan op zijn eigen manier iets voor deze kinderen betekenen. Bijvoorbeeld door na te laten aan UNICEF. Elke gift, klein of groot, is belangrijk. 

Annemarie Blok (relatiemanager nalatenschappen UNICEF Nederland) in gesprek met een cliënt.

Annemarie Blok: "Persoonlijke gesprekken maken mijn werk heel bijzonder."

Annemarie Blok: "Persoonlijke gesprekken maken mijn werk heel bijzonder."

Antwoord op alle vragen

Mensen vinden het mooi om op deze manier kwetsbare kinderen te helpen. Dat merk ik telkens weer. Iedereen die vragen heeft over geven via je testament kan bij mij terecht. Ik help bij het inventariseren van wensen, geef advies en praktische hulp over wat er bij een testament komt kijken. Ook vertel ik over welke impact donateurs via UNICEF kunnen hebben op het leven van kinderen. Waaraan het geld wordt besteed, laten de meesten aan ons over. Simpelweg omdat we nu niet weten waar later de noden het hoogst zijn. 

Bijzondere gesprekken

De persoonlijke gesprekken maken mijn werk heel bijzonder. Een echtpaar vertelde: ‘Wij hebben onze kinderen alles kunnen geven om zich goed te ontwikkelen. Wij laten na aan hen én aan kwetsbare kinderen om ook hen kansen te geven. Dat hebben wij vastgelegd in een legaat.’ Oog hebben voor een ander, dat vind ik mooi. Een man met een slechte start in het leven, kwam na een goede opleiding toch goed terecht. Hij realiseerde zich dat het zonder die kans heel anders had kunnen aflopen. Die kans wil hij doorgeven. En het bijzondere is, daar blijft het niet bij. Deze hulp werkt zoveel generaties door. Je leeft voort in andere generaties elders in de wereld. Dat vind ik een mooie gedachte."

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

"Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat."

Maak een blijvend verschil

Vraag de brochure aan