Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

#MijnNieuweWereld

Door de coronacrisis staat de wereld op zijn kop. Wat heeft dit voor gevolgen voor de toekomst? Gaan we straks weer naar school zoals normaal? Kunnen we ooit weer uitgaan? En wat betekent dit alles voor het klimaat? Zoals minister-president Rutte aangaf is het nu juist belangrijk dat jongeren zich laten horen. Jullie mening telt!

Hoe kun je meedoen? Simpel!

Je kunt meedoen op drie verschillende manieren. Kies de manier die het beste bij jou past:

  1. Reageer op onze stories en deel jouw mening! Waar moet volgens jou aandacht voor zijn in #MijnNieuweWereld? Vergeet niet UNICEF te volgen op Instagram en tag ons in je story, dan kunnen we jouw ideeën delen met de rest van Nederland!
  2. Je kunt je mening ook delen via het formulier hieronder.
  3. Ben je beter met filmpjes? Dan kun je ook direct jouw video sturen via Whatsapp naar 06 331 01 349 (alleen voor jongeren).

En dan?

Misschien denk je nu: leuk hoor, maar hoe krijgen we deze ideeën bij de mensen die ze moeten horen? Dat ga jíj doen.

Als je meedoet maak je kans om samen met UNICEF de ingezonden meningen en ideeën persoonlijk aan te bieden aan de Tweede Kamer. 

'In mijn perfecte nieuwe wereld, wordt er omgekeken naar elkaar en wordt er ook echt naar elkaar geluisterd. Een wereld waarin jong en oud, dik en dun en lang en kort met elkaar samen kunnen werken. Waardoor er nieuwe initiatieven ontstaan waarin de nieuwe generatie ook echt een rol kan spelen. Jongerenparticipatie op een hoger level.'

Shundell, 18 jaar

‘In mijn ideale wereld komen we beter uit de coronacrisis dan dat we erin gingen: we nemen grote stappen richting een circulaire en solidaire economie, maken alleen nog maar gebruik van duurzame energiebronnen, eten steeds meer plantaardig en leren op school over hoe we een positieve impact kunnen maken op de wereld. Met 17 miljoen mensen zullen we de coronacrisis tegenhouden en met 17 miljoen mensen moeten we werken aan een betere wereld na corona.’

Silke, 16 jaar

Als je meedoet aan onze campagne, ga je ermee akkoord dat UNICEF jouw story deelt via Instagram of via Instragram contact op kan nemen om meer te horen over jouw idee.  

Gerelateerd aan dit onderwerp