Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

UNICEF Basisverzekering

De UNICEF Basisverzekering.

Je hebt alle voordelen zonder dat je het misschien weet! En vandaag, op Kinderrechtendag, is de Basisverzekering al 31 jaar gratis. En dat blijft het ook!

De UNICEF Basisverzekering

Ieder kind is verzekerd van een aantal basisrechten, zoals goed onderwijs, gezonde voeding en bescherming. Op die manier kunnen ze genieten van het kind-zijn.

Die rechten zijn op 20 november 1989 aangenomen door de Verenigde Naties in het Kinderrechtenverdrag. UNICEF zorgt ervoor dat regeringen dit verdrag nakomen en respecteren. En natuurlijk zijn we er ook voor de kinderen en jongeren in Nederland.

Benieuwd naar alle rechten? Wij hebben ze in begrijpelijke taal voor je op een rijtje gezet.

Op 20 november 1989 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen. Daarom vieren we die dag World Children's Day oftewel de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind.

Gerelateerd aan dit onderwerp