Een vrije dag doneren aan UNICEF

Doe mee aan UNICEF | geef-een-dag. Door een vrije dag uit te laten betalen aan UNICEF kun je ervoor zorgen dat kinderen de kansen krijgen die zij verdienen. 

We kennen het allemaal: je maakt niet altijd al je vrije dagen op. Soms groeit het saldo van opgespaarde dagen alleen maar. En soms ben je de dagen opeens kwijt, omdat die door wettelijke regels komen te vervallen. Maar wist je dat je met zo'n overtollige dag kinderen ergens anders op de wereld kansen kunt geven die ze nu niet krijgen?

Paul van Vliet, cabaretier en ambassadeur UNICEF Nederland:

"Bij kinderen begint álles en daarom moeten wij hen de kans geven om de wereld een beetje mooier te maken. Tijdens de bijna 25 jaar dat ik ambassadeur ben voor UNICEF, heb ik gezien hoe hard het werk van UNICEF nodig is en wat het oplevert. Met UNICEF | geef-een-dag hebben werkgevers en werknemers nu een heel laagdrempelige manier om bij te dragen aan dit belangrijke doel. Door vrije dagen uit te laten betalen aan UNICEF, kunnen kinderen schoon drinkwater krijgen, gevaccineerd worden en naar school. Zo zorgen onze opgespaarde vrije dagen ervoor dat kinderen weer kind kunnen zijn. Doe ook mee!"

Hoe doe ik mee?

Wanneer jouw organisatie meedoet aan UNICEF | geef-een-dag kun je de waarde van een vrije dag die je niet kunt of wilt opnemen heel eenvoudig laten uitbetalen aan UNICEF. Dat kan op twee manieren:

  • via het HR-systeem van jouw organisatie
  • via een aanmeldformulier van je werkgever

Je werkgever informeert je over de manier van aanmelden binnen jouw organisatie. Na het aftrekken van de verplichte belastingen wordt de financiële waarde van jouw vrije dag uitbetaald aan UNICEF.

Doet jouw organisatie nog niet mee? Vraag je werkgever of hij zich aanmeldt. Verwijs voor meer informatie naar unicef.nl/geefeendag, of download onze infosheet (PDF).

Ik ben ZZP'er. Kan ik ook meedoen?

Helaas is het voor ZZP'ers niet mogelijk om vrije dagen te doneren. Je kunt ons wel op andere manieren steunen:

  • Met een lidmaatschap doneer je maandelijks een zelfgekozen bedrag aan UNICEF.
  • Als flex-donateur bepaal je elke maand heel makkelijk per sms of je wel of niet doneert.
  • En natuurlijk zijn ook eenmalige donaties bij ons altijd van harte welkom.