Hulp van UNICEF

Welkom bij UNICEF!

Al meer dan 75 jaar zet UNICEF zich in voor het beschermen van kinderen wereldwijd. Nu is het tijd om joúw waardevolle items te beschermen! Hoe? Met jouw persoonlijke QR-sticker.  

Hoe werkt de QR-sticker? 

Aan de deur heb je je jouw persoonlijke QR-sticker in ontvangst genomen. Hoe helpt dit jouw items te beschermen? Wij leggen het je uit!  

 1. Plak jouw QR-sticker op een item die voor jou waardevol is; 
 2. Ben je jouw item verloren? Geen paniek!  
 3. De QR-sticker wordt gescand door de vinder en kan met jou contact opnemen om het item terug te brengen!

Meer over UNICEF

UNICEF is s ’werelds grootste kinderrechtenorganisatie. Wereldwijd biedt UNICEF hulp bij acute nood én hulp voor de lange termijn. Zo helpen we bijvoorbeeld acuut ondervoede kinderen aan levensreddende therapeutische voeding én maken we ons hard voor het verbeteren van het voedingsbeleid van overheden.  

Met de combinatie van noodhulp en structurele hulp bereiken we meer. Voor meer kinderen én op meer plekken. We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Zo krijgt ieder kind de kans om groots te worden.  

Behandeling met Plumpy'Nut

Hulp voor Ousseyni, dankzij onze donateurs!

Ousseyni was nog maar negen maanden oud toen hij al ernstig acuut ondervoed was. Dankzij de hulp van UNICEF kreeg hij een behandeling met Plumpy’Nut®, een therapeutische voeding die ondervoede kinderen in acht weken weer op gewicht brengt. Ousseyni is nu weer een sterke en gezonde baby, zoals ieder kind hoort te zijn.  

Een klein gebaar, een groot verschil

De steun van donateurs is onmisbaar in ons werk. Samen kunnen we namelijk méér kinderen als Ousseyni helpen. Voor nu én morgen. Help jij mee?

Ja, ik wil doneren!

Vragen over de QR-sticker

 • Als dank voor je tijd en aandacht voor de UNICEF-fondsenwerver, bieden we een gratis geschenk aan: een set persoonlijke QR-stickers die kunnen worden gebruikt om jouw waardevolle bezittingen te beschermen. Deze stickers zijn geschikt voor gebruik op items zoals telefoons, laptops, reisbagage en meer.

 • De stickers bevatten een unieke QR-code. Wanneer iemand jouw verloren item vindt en de sticker scant, word je direct telefonisch op de hoogte gebracht. Hierdoor ben je weer snel herenigd met de verloren bezittingen.

 • Als je besluit de QR-sticker te accepteren, zal de fondsenwerver bij jou aan de deur de unieke QR-code op de sticker scannen en enkele basisgegevens registreren, zoals naam en telefoonnummer. Als je liever zelf wilt registreren, is het mogelijk dit op een ander moment te doen door de QR-code op de stickersheet te scannen en de instructies op de sheet te volgen.

 • Nee, de QR-sticker wordt gratis verstrekt. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht. Er is wel de mogelijkheid om een eenmalige donatie te doen aan UNICEF, dit is geheel aan jou! Doneren kan via de link die je per sms hebt ontvangen of door een donatie te doen op deze pagina.

 • Doneren kan via de link die je per sms hebt ontvangen of door een donatie te doen op deze pagina.

 • Ja, dat is mogelijk. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder. 

  Wil je wel op de hoogte blijven van de impact van jouw steun? Dan kun je ook via deze pagina doneren.  

 • Ja, de QR-sticker is geheel vrijblijvend en zonder donatie te gebruiken. We waarderen uw aandacht en interesse in onze missie.