blij meisje met rode trui

Doneer voor nu én morgen!

Zoals de QR-sticker jouw persoonlijke item beschermt, kan een donatie ook kinderen in nood beschermen. Want een donatie aan UNICEF is een donatie voor ieder kind, voor nu én morgen. Hiermee zorg je voor noodhulp én hulp voor de lange termijn. Dat maakt jouw donatie nog krachtiger! 

 • UNICEF geeft wereldwijd hulp aan kwetsbare kinderen, en daarbij hebben we jouw hulp hard nodig. We krijgen geen geld van de Verenigde Naties, dus we kunnen ons werk alleen doen met de bijdragen van particulieren, bedrijven en overheden. We geven overal in de wereld hulp om de levens van kinderen structureel te verbeteren: door onderwijs, gezondheidszorg en kinderbescherming te ondersteunen. Bij noodsituaties komen we snel in actie. Dankzij de bijdragen van onze donateurs!   

 • Al 75 jaar maakt UNICEF zich samen met overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers en donateurs sterk voor het verbeteren van de toekomstkansen van kinderen over de hele wereld. En met succes: mede dankzij jouw steun gaat 90 procent van alle kinderen naar school, terwijl dat in 1960 nog 48 procent was. Het aantal kinderen dat wordt ingeënt tegen de belangrijkste kinderziektes is gestegen van 20 procent in 1980 naar 83 procent tegenwoordig. Bovendien heeft 89 procent van de wereldbevolking nu toegang tot schoon drinkwater. Voor meer resultaten, zie onze programma's.

 • Van iedere euro ging in 2022 € 0,73 naar kinderen wereldwijd die onze hulp nodig hebben. Ons kostenpercentage was 27 procent.

Vragen over de QR-sticker

 • Als dank voor je tijd en aandacht voor de UNICEF-fondsenwerver, bieden we een gratis geschenk aan: een set persoonlijke QR-stickers die kunnen worden gebruikt om jouw waardevolle bezittingen te beschermen. Deze stickers zijn geschikt voor gebruik op items zoals telefoons, laptops, reisbagage en meer.

 • De stickers bevatten een unieke QR-code. Wanneer iemand jouw verloren item vindt en de sticker scant, word je direct telefonisch op de hoogte gebracht. Hierdoor ben je weer snel herenigd met de verloren bezittingen.

 • Als je besluit de QR-sticker te accepteren, zal de fondsenwerver bij jou aan de deur de unieke QR-code op de sticker scannen en enkele basisgegevens registreren, zoals naam en telefoonnummer. Als je liever zelf wilt registreren, is het mogelijk dit op een ander moment te doen door de QR-code op de stickersheet te scannen en de instructies op de sheet te volgen.

 • Nee, de QR-sticker wordt gratis verstrekt. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht. Er is wel de mogelijkheid om een eenmalige donatie te doen aan UNICEF, dit is geheel aan jou! Doneren kan via de link die je per sms hebt ontvangen of door een donatie te doen op deze pagina.

 • Doneren kan via de link die je per sms hebt ontvangen of door een donatie te doen op deze pagina.

 • Ja, dat is mogelijk. Je kunt doneren via gironummer 121. Het IBAN-nummer is NL86 INGB 0000 0001 21. Helaas kunnen we je op deze manier niet bedanken of op de hoogte houden van de impact die je met jouw steun maakt. Lees verder. 

  Wil je wel op de hoogte blijven van de impact van jouw steun? Dan kun je ook via deze pagina doneren.  

 • Ja, de QR-sticker is geheel vrijblijvend en zonder donatie te gebruiken. We waarderen uw aandacht en interesse in onze missie.