Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Medicijnen en een hoop liefde

Kinderen lijden op twee manieren onder de gevolgen van hiv en aids. Ze kunnen zelf het virus krijgen, of een of beide ouders aan de gevolgen van aids verliezen. UNICEF zorgt ervoor dat deze kinderen medische zorg en liefdevolle opvang krijgen.

Tussen 2010 en 2018 is het percentage kinderen met hiv dat een behandeling krijgt gestegen van 20 procent naar 54 procent.

Nuriet

Kabiite Ajara uit Oeganda helpt haar dochter Nuriet met het innemen van haar medicijnen. "Ze kan de virusremmers goed verdragen,” zegt Kabiite, die zelf ook hiv heeft. “In het begin werd ze er misselijk van, maar dat is over."

Ruslan

De zevenjarige Ruslan uit Tadjikistan liep hiv op tijdens een verblijf in een ziekenhuis. Hij krijgt nu gratis virusremmers in een kliniek. Aan de muur hangen afbeeldingen uit het boek 'Vitaminka', bedoeld voor kinderen met hiv en hun verzorgers. UNICEF legt daarin aan kinderen uit wat hun behandeling inhoudt en moedigt hen aan hun virusremmers in te nemen.

HAPPY kids

Jongens in een centrum van de organisatie HAPPY in Sierra Leone. UNICEF ondersteunt HAPPY bij de opvang van kinderen die hiv hebben, of wees zijn geworden als gevolg van aids.

Gerelateerd aan dit onderwerp