Soroptimisten International Nederland & UNICEF

Miljoenen Syrische kinderen lijden onder het geweld in hun land. Serviceclub de Soroptimisten vindt dat deze kinderen een kans moeten hebben op een goede toekomst, en daarom naar school moeten kunnen gaan. Vanaf 2014 werven ze fondsen voor UNICEF. 

Syrië back to school

Genoeg! Miljoenen Syrische kinderen lijden al drie jaar onder het geweld in hun land. Deze generatie mag geen verloren generatie zijn. Doe mee en zorg ervoor dat Syrische kinderen in Turkije naar school kunnen gaan.' Onder deze noemer zetten de Nederlandse Soroptimistenclubs zich in voor het werk van UNICEF.

En dat is hard nodig, want Turkije vangt ruim 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen op, waarvan meer dan de helft kind. De vluchtelingen verblijven in 22 kampen en in gemeenschappen. De Turkse overheid zorgt voor de eerste levensbehoeften van de vluchtelingen. UNICEF zorgt ervoor dat kinderen die in vluchtelingenkampen wonen, maar ook daarbuiten, weer naar school kunnen. ook zorgen we voor traumaverwerking en vaccineren we kinderen tegen polio.

“UNICEF en de Soroptimisten hebben gedeelde waarden. We willen beiden het beste voor kinderen, daarom werven wij fondsen voor UNICEF”

Anna Kuijper, Uniepresident Soroptimist International Nederland

School in een vluchtelingenkamp

Samen met de Turkse overheid zet UNICEF een onderwijssysteem op voor Syrische vluchtelingen. Zo worden scholen gebouwd in vluchtelingenkampen en daarbuiten. Deze scholen worden voorzien van kwalitatief goed meubilair en lesmaterialen. Ruim 345.000 Syrische kinderen volgen onderwijs in Turkije, zowel in de kampen als in de gemeenschappen.

In Turkije mogen Syrische gevluchte leraren lesgeven, maar zij hebben bijscholing nodig om dit volgens het Turkse curriculum te doen. In de kampen en gastgemeenschappen zijn scholen nodig voor alle extra kinderen, dus moeten er lokalen bijgebouwd worden en extra leraren worden geworven. Leraren krijgen ook een cursus over het omgaan met traumaverwerking in de klas.

Meer info?

Kijk op de website van de Soroptimisten. Of kijk naar alle acties die ze doen voor Syrië.