NL EN

'Je leert zó veel in een studententeam, een ook sociaal is het een fantastische tijd'

Pauline Owelle

Dit is is... Pauline Owelle - begon als student-vrijwilliger en werkt nu bij UNICEF Nederland
UNICEF-vrijwilliger sinds 2015
Wat doet een studentvrijwilliger? De studententeams organiseren acties om geld in te zamelen voor UNICEF-projecten. Je maakt deel uit van een enthousiaste groep medestudenten, vaak met een internationale achtergrond. 

Pauline: “Wist je dat er in achttien steden een student-vrijwilligersteam van UNICEF zit? Zo ook in Breda, mijn woonplaats. Toen ik als eerstejaars student op zoek ging naar vrijwilligerswerk stuitte ik op dat team. Het bleek een perfecte match! Na een kennismakingsgesprek kon ik meteen van start met de organisatie van de allereerste UNICEF On Ice in Breda – nu een jaarlijks terugkerend event.” 

Fantastische tijd

“Als studententeam draag je bij andere jongeren uit waar UNICEF voor staat. Ook organiseer je leuke activiteiten om daarmee zo veel mogelijk geld op te halen. Denk bijvoorbeeld aan een speeddate-event of een pubquiz, waarbij van elk verkocht drankje een bedrag naar UNICEF gaat. Ik heb zó veel geleerd in die tijd. Hoe organiseer je iets zonder te veel kosten te maken? Hoe pak je de communicatie aan? Hoe leg je contacten met lokale bedrijven? Je staat verbaasd hoeveel je voor elkaar krijgt met gewoon bellen, uitleggen en vragen. Ook sociaal was het een fantastische tijd. In zo’n studententeam tref je mensen met dezelfde mindset – want je meldt je niet voor niets aan als vrijwilliger voor UNICEF. Je vormt snel een hechte club en leert heel makkelijk nieuwe mensen kennen.” 

“ De studententeams vormen een hecht netwerk waarin je kennis en ervaring deelt en doorgeeft aan elkaar”

Pauline begon als student-vrijwilliger en werkt nu bij UNICEF Nederland
UNICEF-vrijwilliger Pauline in actie

Pauline werkte als student-vrijwilliger mee aan de allereerste UNICEF On Ice in Breda – nu een jaarlijks terugkerend event.

Pauline werkte als student-vrijwilliger mee aan de allereerste UNICEF On Ice in Breda – nu een jaarlijks terugkerend event.

Persoonlijk hoogtepunt 

“Later tijdens mijn studie heb ik ook nog stage gelopen bij UNICEF Nederland. En nu werk ik er, als specialist Kinderrechten en Bedrijven. Maar het hoogtepunt voor mij persoonlijk was toen ik jongerenvertegenwoordiger werd in de Vrijwilligersraad van UNICEF. In die rol ben je de schakel tussen alle achttien studententeams en UNICEF Nederland. Je bent bezig met planning en financiën. Je zorgt ervoor dat de studenten zich gehoord en gezien voelen én je vertaalt de koers van UNICEF Nederland naar de studententeams. Het werkt dus twee kanten op. Ook in die rol heb ik ontzettend veel geleerd. De studententeams staan inmiddels stevig. Ze vormen een hecht netwerk waarin kennis en ervaring gedeeld en doorgegeven wordt. Per academisch jaar halen de studententeams geld op voor een specifiek project van UNICEF. Dat motiveert om er samen tegenaan te gaan. Dat we dat voor elkaar gekregen hebben, daar ben ik super trots op.” 

Kick 

“Het motto in ons team was altijd: je inzet is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Je kunt zelf bepalen wat en hoeveel je doet. Logisch, want soms heb je meer tijd, soms wat minder. Maar als je iets toezegt, moet je het ook waarmaken. Je rekent immers op elkaar. Daar staat natuurlijk ook iets tegenover: je krijgt vertrouwen en waardering, je mag je eigen ideeën uitvoeren. En de kick dat je samen iets voor elkaar krijgt, is onbetaalbaar.” 

Student-vrijwilliger worden iets voor jou? Lees hier de uitgebreide informatie.

Ik wil meer weten over vrijwilligerswerk bij UNICEF

neem contact met mij op