Maak kennis met Jessica

Wat leuk dat je weer mee op reis gaat. We zijn deze keer op bezoek bij de vijfjarige Jessica. Samen gaan we ontdekken wat haar lievelingseten is, leren we meer over haar land, Guatemala, én doen we ons keukenschort om en gaan we aan de slag in de keuken. 

Meisje in Guatemala

Dit is jouw nieuwe wereldvriendje Jessica!

Dit is de vijfjarige Jessica. Met een glimlach zit ze op de grond van de binnenplaats bij haar huis. In haar hand heeft ze een afgebeten appel, om haar heen staan schaaltjes met haar lievelingseten. Jessica is gek op gezond eten als eieren, tomaten, bonen, maïs en rijst.  

Zie je dat rode zakje naast haar liggen? Het lijken snoepjes, maar dat is het niet! Het zorgt ervoor dat Jessica genoeg vitamines binnenkrijgt en dus gezond blijft. Haar moeder heeft namelijk niet altijd genoeg geld om boodschappen te doen. Hierdoor krijgt Jessica soms niet genoeg gezond eten.

Dat kan gevaarlijk zijn: je kan ondervoed raken. Dat betekent dat je veel honger hebt en ziek bent omdat je lichaam te weinig gezond eten krijgt. Gelukkig ziet haar moeder dat Jessica steeds sterker en groter wordt. Het toverzakje met extra vitamines werkt dus! 

Ik ben benieuwd. Ben jij ook gek op gezond eten, of eet jij het liefst iets anders? 

Koken met Klaas!

Keukenprinsen- en prinsessen opgelet! Ik heb een favoriet recept uit Guatemala voor je meegenomen: empanadas. Ben je er klaar voor? Doe je kookschort maar om en...

koken maar!
Wereldkaart Midden-Amerika

Op bezoek in Guatemala

Bienvenido a Guatemala! Dat betekent: welkom in Guatemala! Dit land ligt aan de andere kant van de oceaan, in Midden-Amerika. Kun jij het vinden op de Wereldwijd met Klaas-wereldkaart? Guatemala is een heel mooi land met een aantal leuke weetjes! Ben je benieuwd? Hier komen ze: 

  • Guatemala heeft mooie oerwouden, stranden en... vulkanen! En veel van deze vuurspuwende bergen zijn nog steeds actief, dat betekent dat er af en toe nog lava uitkomt. Spannend hé? 
  • In het land kan je als een echte Freek Vonk op pad in de jungle. Tijdens dit avontuur moet je wel goed opletten, want je kan zomaar oog-in-oog komen te staan met een jaguar!  
  • Ben jij toevallig al groter dan 1.35 meter? Dan ben je groter dan veel vrouwen die in Guatemala wonen. Want hier wonen namelijk de allerkleinste vrouwen op de wereld! 

Dit was het weer!

Onze reis door Guatemala zit er helaas op. Wat hebben we veel gedaan! We hebben kennis gemaakt met Jessica, we zijn meer te weten gekomen over haar land én we hebben lekkere empanadas gemaakt. 

Ik ga mij alvast voorbereiden op onze volgende reis... Waar die heen gaat, blijft nog even geheim! 

Tot de volgende keer!