Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in
De video op deze plek wordt niet getoond omdat we je toestemming nodig hebben voor het weergeven van ‘third party content’ (o.a. Youtube-video’s, webformulieren).
Klik hier om toestemming te geven

Rift Valley Marathon 2020

Op zoek naar de ultieme uitdaging? Doe dan mee aan de volgende editie van de Rift Valley Marathon in de bakermat van het hardlopen: het plaatsje Iten in Kenia. Voor deze unieke marathon in april 2020 haal je met behulp van sponsors minimaal 5.000 euro op voor de Lornah Kiplagat Foundation en UNICEF.

De laatste loodjes van Suzanne tijdens de Rift Valley Marathon Experience

Terugblik op de Rift Valley Marathon Experience 2018

In mei 2018 was de eerste editie van de Rift Valley Marathon Experience. Walther Hesselink van UNICEF en deelnemer Suzanne Wartenbergh blikken terug. Een verhaal vol cliffhangers, sterke verhalen en emotionele momenten (15 minuten)!
Luister naar de podcast

Suzanne schreef er ook een prachtig blog over.
Lees hier haar Kenia-avonturen.

Deelnemers Marit en Mariska genoten van het schoolbezoek

160.000 euro opgehaald!

De 26 deelnemers van de eerste editie in mei genoten van de marathon in de bakermat van het hardlopen, waarbij de route speciaal voor hen was uitgezet. Loodzwaar was het, dat wel! Op hoogte, warm, veel klimmen, modder en eindeloos onverharde paden. Maar niets was hen te veel voor de kinderen in Kenia. In totaal haalden zij ruim 160.000 euro op aan sponsorgeld. Zo kan UNICEF samen met Football for Water minimaal op 10 basisscholen zorgen voor schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en voorlichting geven over hygiëne.