Finale UNICEF Kinderrechten Filmfestival op Curaçao

9 april 2018

Willemstad – Voor het eerst vindt de grote finale van het Caribisch UNICEF Kinderrechten Filmfestival plaats. Deze is op 14 april in bioscoop The Cinema’s in Willemstad, tijdens het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Basisschoolkinderen op de Cariben werkten de afgelopen maanden samen met een filmcoach aan het produceren van een film over kinderrechten. Tijdens dit festival worden de zes beste films voor groot publiek vertoond en kiest de jury een winnaar. 

Kinderen bedenken én maken hun eigen films.

Kinderen bedenken én maken hun eigen films.

Kinderen bedenken én maken hun eigen films.

De films die de kinderen maakten, gaan over het kinderrecht dat zij zelf belangrijk vinden. De producties behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen; van kinderarbeid tot pesten. Met de films hebben kinderen de kans om aan besluitvormers als premier Eugene Rhuggenaath en  Gouverneur Lucile George-Wout – aanwezig bij het festival - en andere professionals duidelijk te maken welk kinderrecht zij belangrijk vinden en hoe dat in hun leven speelt.

‘Met het Kinderrechten Filmfestival wil UNICEF op een actieve en creatieve manier kinderen bewuster maken van hun rechten’, zegt Melody Liefhebber van UNICEF. ‘Dat ook ouders en leerkrachten meer kennis krijgen over kinderrechten helpt, zodat kinderen samen met volwassenen voor hun rechten kunnen opkomen.’  

De winnaars kinderen van de filmfestivals van Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten, Bonaire en Aruba reizen samen met hun filmcoaches af naar Curaçao om er te worden onthaald als echte filmsterren.

Zij zijn afkomstig van zes scholen: het Colegio Santa Filomena (Aruba), Strea Breante (Bonaire), het Fatima College (Curaçao), naschoolse opvang Mega D Youth Foundation (St. Eustatius), naschoolse opvang Child Focus (Saba) en de Hillside Christian School (St. Maarten).

De finale van het  grootste Caribische filmfestival voor kinderen is onderdeel van het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Het UNICEF Kinderrechten Filmfestival wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Meer informatie:

Media zijn van harte uitgenodigd om de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival bij te wonen op zaterdag 14 april bij bioscoop bij The Cinema’s.

PROGRAMMA

15:15  Aankomst scholen bij The Cinema’s  Renaissance

16:00  Opening en welkom, vertoning kinderrechtenfilms

17:45  Bekendmaking winnaar en prijsuitreiking door Gouverneur Lucille George- Wout

U kunt zich aanmelden via:

Melody Liefhebber, projectleider UNICEF Kinderrechten Filmfestival

Email: mliefhebber@unicef.nl

Telefoon:  Melody Liefhebber  0031629730363

Tamara Salsbach, projectcoördinator UNICEF Kinderrechten Filmfestival Curaçao

Telefoon: 599 9 737 2025