Recordaantal kinderen loopt dit weekend sponsorloop voor UNICEF

11 april 2014

Ruim zesduizend kinderen doen dit weekend mee aan UNICEF-Lopen in heel Nederland. Voor Hoorn (zaterdag 12 april) is het de veertigste keer dat de Loop wordt georganiseerd. In Hoogeveen (zondag 13 april) worden met 1660 kinderen de meeste deelnemers verwacht. Kerken zijn er zelfs ingericht om als omkleedplek te dienen. Daarnaast zijn er dit weekend UNICEF-Lopen in Breukelen, Gorredijk, Vriezenveen, Eindhoven, Venray en Weert.

2012actiepagina unicefloopmoyraentimo8

Vanwege het jubileum in Hoorn verricht UNICEF-ambassadeur Sipke-Jan Bousema samen met enkele kinderen de opening van de UNICEF-Loop in Hoorn. Ook is er voor de deelnemers speciaal een musicalvertoning over kinderrechten. In alle steden waar de UNICEF-Loop wordt georganiseerd zijn extra activiteiten, van springkussen tot ballonnenclown of speurtocht.

Aan de sponsorlopen doen kinderen vanaf groep 1 tot groep 8 mee. Zij hebben sponsors gevraagd om de afstand die ze lopen om te zetten in een bijdrage voor UNICEF. Dit jaar is het thema schoon drinkwater in Sierra Leone. Vervuild drinkwater is een belangrijke oorzaak van kindersterfte in dit Afrikaanse land. UNICEF wil met de sponsorbijdrages op verschillende plekken in Sierra Leone schoon drinkwater realiseren. De verwachte opbrengst van alle sponsorlopen voor UNICEF in 2014 is 500.000 euro. “Het blijft een gouden formule, mede dankzij de talloze vrijwilligers die de sponsorloop organiseren”, vertelt Sonja Meijer van UNICEF, die al een flink aantal jaren betrokken is bij de organisatie van de UNICEF-Lopen. “Vrijwel alle kinderen in een gemeente doen eraan mee. Het hele dorp is de Loop.”