Child Friendly Cities Bijeenkomsten

Om expertise en ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren, organiseert het Child Friendly Cities netwerk bijeenkomsten. Dit kan thematisch zijn of op basis van lokale vraagstukken. Ook worden goede voorbeelden gedeeld en welke lessen er werden geleerd.

Wat staat er gepland?

  • 22 juni: Inspiratiebijeenkomst over Jeugdparticipatie in Utrecht

Heeft u vragen of dilemma’s rond het opzetten en inrichten van Jeugdparticipatie? Kom dan naar de inspiratie bijeenkomst op 22 juni in Utrecht. Child Friendly Cities organiseert samen met 5 gemeenten verschillende workshops, o.a

  • Kinderparticipatie voor de leeftijd 9 tot en met 12 jaar (Waddinxveen)
  • Participatie buiten een jongeren/kinderraad om (Eindhoven)
  • Van een vinkje naar een keurmerk: betekenisvolle participatie (CFCI)

Meer informatie en het inschrijfformulier is te vinden op Inspiratiebijeenkomst Participatie
Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

  • Uitwisseling met Vlaanderen

Hoe zorg je als lokaal bestuur voor kindvriendelijke, leefbare buurten waarin kinderen fysiek en mentaal gezond kunnen opgroeien? Samen met het Vlaamse Netwerk Jeugdvriendelijk organiseren we een uitwisselingsprogramma voor kindvriendelijke, leefbare buurten.

De inschrijving is gesloten. Blijf op de hoogte van de ervaringen en inspiratie via de nieuwsbrief.

Wat heeft al plaatsgevonden?

  • Online lunchbijeenkomst voor gemeenten over participatie, 13 december 2022

De gemeenten Utrecht, Eemsdelta, Alphen a Rijn, Apeldoorn en Eindhoven gaan met elkaar in gesprek over hoe zij participatie van kinderen en jongeren vormgeven. Welke stappen hebben ze gezet, welke dilemma's en best practices zijn er. Lees meer informatie over participatie en voorbeelden.

  • Webinar Child Friendly Cities 2022, 4 juli 2022. Child Friendly Cities met UNICEF Nederland als host.

Met medewerking van Leonard Geluk, algemeen directeur van de VNG, en Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland, Kavita Parbhudayal wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid gemeente Den Haag, Ilias, voormalig kinderburgemeester van Amsterdam en lid van het jongerenpanel van UNICEF, Martijn Drost van het Nederlands Jeugdinstituut. Bekijk hier het webinar