jongeren met fiets kletsen jongeren met fiets kletsen

Child Friendly Cities in Nederland

Ieder kind moet kind kunnen zijn en kansrijk, veilig en gezond kunnen opgroeien. Gemeenten kunnen een wereld van verschil maken in het leven van een kind. Het netwerk van Child Friendly Cities (CFC) biedt gemeenten handvatten om kinderrechten om te zetten in beleid en praktijk.

Child Friendly Cities Nederland

Child Friendly Cities Nederland is een netwerk van gemeenten en (lokale) partners. Samen werken we aan ontwikkelingskansen voor kinderen en jongeren en bekijken we wat daar lokaal voor nodig is. Zo inspireren we o.a via onze nieuwsbrief het netwerk met voorbeelden en samenwerkingspartners, bieden we een platform om ervaringen te delen en organiseren we themabijeenkomsten.

Internationaal Netwerk

Child Friendly Cities van UNICEF Nederland maakt onderdeel uit van het internationale Child Friendly Cities Initiative (CFCI). Wereldwijd zijn zo duizenden gemeenten verbonden.

Onze nieuwsbrief komt iedere zes weken uit

Blijf op de hoogte!

U ontvangt informatie over interessante bijeenkomsten, voorbeelden en methodieken en komt in contact met gemeenten en andere organisaties die werken aan kindvriendelijke gemeenten.

Inschrijven nieuwsbrief

Kindvriendelijke omgeving

Een kindvriendelijke omgeving is belangrijk, daar zijn veel gemeenten het over eens. Daar komt veel bij kijken, en gemeenten hebben al te maken met genoeg uitdagingen. Denk aan kinderen die niet naar school gaan, die in armoede opgroeien, die behoefte hebben aan speel- of chillplek, die specifieke zorg nodig hebben of veilig naar school of sport moeten kunnen. 

Het netwerk helpt gemeenten bij deze uitdagingen en biedt een brede verbinding over de beleidsterreinen heen. We ondersteunen gemeenten bij de ontwikkeling van beleid dat zorgt voor een goede basis voor ieder kind, voor preventie en voor extra aandacht voor kwetsbare groepen. 

Brievenbus voor gemeenten

Wat we doen