UNICEF jongerenpanellid Bilal ontving een Haags Jeugdlintje

15 oktober 2020

Bilal werd onder andere genomineerd voor zijn inzet voor het UNICEF jongerenpanel maar ook voor zijn werk bij de Haagse Kinderredactie. Vier vragen aan Bilal over deze bijzondere gebeurtenis. 

Bilal 4

1. Wat dacht je toen je hoorde dat je genomineerd was voor een lintje?

"Ik was heel blij en dankbaar. Met de twee nomineringen natuurlijk en het feit dat ik dan ook gekozen werd. Dat vond ik heel speciaal."

2. Waar had je die nominaties aan verdiend?

"Ik kreeg een lintje voor mijn inzet bij het UNICEF jongerenpanel, het mdt jongerenpanel en de Haagse Kinderredactie. Bij het UNICEF jongerenpanel denken en beslissen we mee met Unicef en zijn we bezig met een eigen project om impact te maken op leeftijdsgenoten. Bij het mdt jongerenpanel denken, beslissen en helpen we mee met de uitvoering van de maatschappelijke diensttijd. Vandaag zit ik daarvoor bijvoorbeeld in een meeting met allerlei mensen van verschillende instanties om de subsidieaanvragen voor mdt projecten te beoordelen. Bij de Haagse Kinderredactie maken we filmpjes over kinderrechten en dingen die actueel zijn in Den Haag."

"Het komt allemaal eigenlijk een beetje neer op het laten horen van de stem van jongeren en mezelf inzetten voor het verspreiden van kennis over de kinderrechten."

Gs portraits 154

3. Hoe kijk je terug op de dag?

"Het moment zelf was heel bijzonder. Het was op een bijzondere plek, in de Grote Kerk, een grote mooie plek. Helaas konden we door de coronamaatregelen niet met iedereen tegelijkertijd het lintje ontvangen. De groep werd daarom in twee delen gesplitst van dertien jongeren per keer die elk één ouder mee mochten nemen. Dit was tijdens voorgaande jaren anders, je mocht toen nog ouders, familieleden, vrienden, docenten uitnodigen maar door de coronamaatregelen moest ik die helaas afzeggen. Die konden meekijken vanuit huis via een livestream."

"Ik vond het gaaf om van iedereen te horen op welke manier de andere genomineerden zich inzetten, omdat iedereen iets heel anders doet en op zijn of haar eigen manier. Ik kijk terug op een onvergetelijk moment, waar ik veel bijzondere verhalen heb gehoord en door ben geïnspireerd."

4. Hoe reageerden de mensen om je heen?

"Iedereen reageerde heel positief, trots en blij. De docenten op school wilden er meer over horen. Mijn vrienden vonden het bijzonder dat ik dit lintje mocht ontvangen en wilden graag mee, maar dat kon helaas niet. Mijn ouders waren erg trots en vonden het natuurlijk erg gaaf dat ik een lintje kreeg."

Over de Haagse Jeugdlintjes

26 jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 22 jaar ontvingen op donderdag 1 oktober j.l. het Haagse Jeugdlintje. De jeugdlintjes werden voor de elfde keer uitgereikt en zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad. 

In verband met de coronamaatregelen was de uitreiking dit jaar anders van opzet. In twee sessies van elk 13 jongeren werden de lintjes uitgereikt door wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Dat gebeurde in de Grote Kerk in Den Haag.