UNICEF Jongerenpanel

UNICEF werkt wereldwijd aan een beter leven voor kinderen. En wie anders weet wat belangrijk is voor kinderen dan jonge mensen zelf?

Het UNICEF Jongerenpanel 2017: Mees, Suze, Jordan, Phebe, Max, Anna, Wiep, Lynn, Izy en Lida.

Het UNICEF Jongerenpanel 2017: Mees, Suze, Jordan, Phebe, Max, Anna, Wiep, Lynn, Izy en Lida.

UNICEF heeft een speciaal panel dat bestaat uit tien jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Zij praten, denken en beslissen met ons mee.

Wil je lid worden van het UNICEF Jongerenpanel 2018? Meld je dan aan via het formulier hieronder en wie weet krijg je van ons een uitnodiging voor de selectiedag op 16 februari 2018! Wil je weten hoe dat gaat? Bekijk ons verslag van de selectiedag voor het Jongerenpanel 2017.

Wat doen de leden van het UNICEF Jongerenpanel? 

 • Zelf acties organiseren voor jongeren.
 • Actief meedenken bij grote evenementen.
 • Speciale rollen vervullen tijdens evenementen. 
 • Workshops volgen over het werk van UNICEF. 
 • Maandelijks ons kantoor bezoeken om actief mee te denken met UNICEF. 
 • Meepraten over UNICEF en kinderrechten.

Als je lid bent van het Jongerenpanel: 

 • weet je wat er leeft in jouw wereld;
 • ben je enthousiast;
 • heb je humor;
 • ben je creatief;
 • ben je een doorzetter;
 • ken je UNICEF; 
 • heb je voldoende tijd. 

Heb je een vraag? Stel hem via WhatsApp: 06 331 01 349. En volg het Jongerenpanel op Instagram!

Het Verkiezingsdebat

Het Jongerenpanel was op 13 februari aanwezig bij het allereerste Kinderrechtenverkiezingsdebat! Maar liefst zeven politici van de grote politieke partijen stonden op het podium van het Christelijk Lyceum Zandvliet in Den Haag. Ze werden toegejuicht of soms kritisch bevraagd door meer dan tweehonderd jongeren in de zaal. Met camera en glittermicrofoon rende een deel van het Jongerenpanel als Youth Reporter door de zaal om verslag te doen van het debat.

De Paul van Vliet Award

Het Jongerenpanel ging op 8 maart naar de Efteling, waar de Paul van Vliet Award 2017 werd uitgereikt. De award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, is bedoeld voor Nederlandse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen. Dit jaar was er naast de 'gewone' jury óók een jongerenjury, die gedeeltelijk bestond uit leden van het Jongerenpanel.

Aan de hand van korte pitches door vijf genomineerden besloot de jury wie de Award en een bedrag van 10.000 euro mee naar huis mocht nemen. De winnaar: Stichting Move!

Deelnemers aan Kleine Prinsjesdag 2017 met premier Mark Rutte.

Kleine Prinsjesdag

Lida Hasami, lid van het UNICEF Jongerenpanel, deed op 15 september mee aan Kleine Prinsjesdag. Dit vond ze ervan:

'Prinsjesdag is natuurlijk een enorm evenement en trekt vele toeschouwers. Hoe vaak ik als klein meisje wel niet bewonderend heb gekeken naar die grote zaal, gevuld met grote en belangrijke mensen. Alle mensen die daar zaten hadden een hoge functie, maar ze waren bovenal volwassen. Dus wie had verwacht dat ik tien jaar later, samen met andere kinderen in die grote, belangrijke en prachtige zaal zou zitten op Kleine Prinsjesdag?

De zaal was zoals ik mij herinnerde van de keren dat ik voor de tv zat te kijken. Ik verbaasde mij erover hoeveel camera’s en journalisten zich in de zaal bevonden. Wij waren bezig met onze social media bijhouden, toen er opeens een cameraman van het Algemeen Dagblad een snelle foto maakte. Tot onze verbazing kwam diezelfde foto ook weer terug op de social media van het AD. Daarnaast hadden Hart van Nederland, NOS, POWnews enzovoort ook allemaal aandacht besteed aan deze - niet meer zo Kleine - Prinsjesdag.

De dag vloog voorbij. We hebben onder andere geluisterd naar de jonge debaters, de troonrede van de Koningin van de Jeugd, Mark Rutte, maar vooral het enthousiasme vanuit de zaal. Zoals de eerste pitch eindigde: "We zijn misschien maar 20 procent van de samenleving nu, maar 100 procent van de toekomst."'

Gerelateerd aan dit onderwerp