Video's Gelijke Kansen

Tijdens de UNICEF-kennissessies Gelijke Kansen bekijken we wat onze invloed is op het verbeteren van de positie van meisjes en jonge vrouwen in de wereld. Want samen kunnen we het verschil maken en voldoen aan de Sustainable Development Goals 4 en 5 (recht op kwaliteitsonderwijs en gendergelijkheid).

Maar hoe doen we dat? Wat is onze invloed? Wat zijn onze middelen? Allereerst, door kennis en kunde te delen.

Bekijk de video’s voor inspiratie!

Dit zeggen zij over Gelijke Kansen:

Journalist Liesbeth Staats

Liesbeth Staats hoopt dat met name jonge vrouwen nog bewuster keuzes maken en scherper nadenken over hoe zij hun eigen rol in een relatie en in de samenleving zien. "Eigenlijk moet je alles wat vanzelfsprekend lijkt, nog eens extra onder de loep nemen."

Laura Bas (Jongerenambassadeur BuZa) en Pascalle (Ambassadeur BuZa)

Voor Laura Bas betekent Gelijke Kansen dat je startpunt - waar je wieg staat, waar je opgroeit, je gender - geen invloed heeft op de kansen die jij in het leven krijgt.

Dorine Manson, Managing Director Nationale Postcode Loterij

Rechtvaardigheid is de belangrijkste persoonlijke waarde van Dorine Manson. Gelijke kansen past daar bij en in. Wat zij anderen gunt is de kans om eigen talenten optimaal te kunnen inzetten, voor de eigen ontwikkeling en voor de wereld om hen heen.

Sander van ’t Noordende, CEO Randstad

Bij Randstad gaat het over 'realising your full potential'.  Sander van 't Noordende gunt dan ook iedereen - meisje en jongen - de kans om het beste van je leven te maken.

Madina Shinwari (UNICEF jongerenpanel)

Madina gunt meisjes en jonge vrouwen goede educatie, ongeacht waar ze wonen. Of dat in Nederland is of bijvoorbeeld in Afghanistan.